Babiš někdy ani neví, co říká, reagoval na prohlášení o ‚kšeftech‘ Váňa z ČSSD

Předseda koaličního hnutí ANO a ministr financí Andrej Babiš někdy ani neví, co říká, prohlásil Roman Váňa z ČSSD. Premiér a jeho stranický kolega Bohuslav Sobotka po výměně dvou ministrů totiž naznačil, že by z funkce rád odvolal i šéfa resortu dopravy Dana Ťoka za ANO. Babiš se ho ale zastal a řekl, že se ho sociální demokracie chce zbavit, aby na ministerstvu mohla "znovu dělat kšefty".

Roman Váňa | Foto: Jana Trpišovská

„Pan Babiš odvádí pozornost od problémů ministerstva dopravy,“ řekl ve vysílání Českého rozhlasu Plus Roman Váňa, předseda poslaneckého výboru pro bezpečnost a také člen politického grémia strany. „Říká spousty věcí a někdy, myslím si, ani neví, co přesně vlastně říká,“ dodal.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na změny ve vládě se ve vysílání Českého rozhlasu Plus ptala Romana Váni z ČSSD a Jana Volného z hnutí ANO Martina Spěváčková

„Já bych to prohlášení nebral úplně tak do detailu,“ uvedl už předtím ve stejném rozhovoru Jan Volný, místopředseda hnutí ANO a sněmovního rozpočtového výboru.

Premiér Sobotka dával v posledních dnech najevo, že s prací Dana Ťoka není spokojený. V rozhovoru pro Právo řekl, že kdyby měl tu možnost, uvažoval by o jeho výměně. Koaliční smlouva mu to ale u členů vlády za ANO nebo lidovce nedovoluje bez souhlasu partajních předsedů.

Pokud by k tomu skutečně došlo, nového šéfa resortu by znovu vybíralo hnutí ANO.

Sobotka už z funkce odvolal dva členy vlády ze své strany. Ministra pro lidská práva Jiřího Dienstbiera nahradí poslanec Jan Chvojka. Šéfa resortu zdravotnictví Svatopluka Němečka zase ředitel motolské nemocnice Miloslav Ludvík, oznámil v pátek.

Se změnami v neděli souhlasil prezident Miloš Zeman.

mah Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na Google+ Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější:

Nejčtenější na Facebooku