‚Bylo to jako někde na jihu, vřelejší a přátelské,‘ doporučuje New York Times brněnské bary
Skvělé bary, minipivovary, pražírny a kavárny. Brno rozhodně stojí za pozornost, doporučuje návštěvu města prestižní americký deník The New York Times ve své rubrice o cestování. „Brno vám doporučí i kdejaký Pražan,“ píše se v reportáži z brněnských barů a kaváren, „v posledních letech totiž sbírají tamní kavárny a bary jen úspěchy“.
Svůj pobyt v Brně si autor článku opravdu uměl užít. Navštívil nejvyhlášenější brněnské bary, hospody a kavárny. A jsou podle něj lepší než ty pražské. „Je to jako někde v jižní Evropě, přátelské a vřelé," popisuje zážitky z barové scény jihomoravské metropole.
Evan Rail, původem z Kalifornie, dlouhodobě bydlí v Praze a píše o cestování – hlavně dobrém jídle, pití a pivu. Tomu českému už jednu publikaci věnoval.
Ani v Brně se nevyhnul návštěvě vyhlášeného výčepu na Jakubském náměstí. „Narazil jsem na dav u gotického kostela. Vypadalo to, jako že právě skončila pozdní noční bohoslužba. Ukázalo se, že to nebyl dav věřících, ale lidé postávající u výčepu. Uvnitř hospody i venku před ní každý držel půllitr a bylo tam velmi veselo," popsal svůj zážitek z hospody naproti kostelu sv. Jakuba.
Na seznamu míst, která stojí za to navštívit je i známý Bar, který neexistuje. „Ve válce mezi Prahou a Brnem je tohle ta největší zbraň," píše Rail. Koktejlová scéna v Praze podle autora vykvetla, ale s energií Brna se to prý nedá srovnávat.
V Brně má být i nejšílenější bar, který i navštívil. „Super Panda Circus" je temný, hlasitý, ale je to jako „večírek v džungli," popisuje oceněný bar Rail.
Nevynechal ani kavárenskou scénu, které se svou úrovní řadí ke špičce. Dobrou kávu prý v Brně seženete snadněji než v Praze. A Praze prý Brno směle konkuruje i v pivu.