NATO dál vojensky pomáhá v Libyi povstalcům

Severoatlantická aliance v Libyi pomáhá povstalcům i po svržení plukovníka Muammara Kaddáfího. Podle britského ministra obrany Liama Foxe jim poskytuje zpravodajské informace, aby Kaddáfího dopadli.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

povstalci slaví úspěchy v dobyté rezidenci Kaddáfího

povstalci slaví úspěchy v dobyté rezidenci Kaddáfího | Zdroj: Reuters

Fox nepotvrdil článek deníku Daily Telegraph, podle kterého přímo v Libyi operují britské speciální jednotky.

Letadla NATO opět udeřila proti Kaddáfího silám. Podle svého prohlášení NATO zaútočilo na protiletadlové zbraně nebo raketomety v okolí měst Tripolis nebo Syrt.

Podle povstalců odpor jednotek věrných bývalému režimu slábne. O místě Kaddáfího pobytu stále nejsou žádné zprávy. Povstalci nabídli amnestii spolupracovníkům bývalého diktátora, kteří ho vydají - ať už živého či mrtvého.

Jeden obchodník za Kaddáfího dopadení vypsal odměnu skoro 2 miliónů dolarů. Povstalci se obávají, že Kaddáfí chce ze svého úkrytu vyvolat partyzánskou válku s cílem vrátit se k moci.


Zvětšit mapu

Milan Kopp, Ondřej Houska Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme