V centru Alžíru budou demonstrovat tisíce Alžířanů

Revoluce na severu Afriky se šíří dál. Dnes budou v centru Alžíru demostrovat tisíce lidí. Chtějí odchod autoritářského prezidenta Abdelasíze Boutefliky, který v Alžírsku vládne už dvanáct let.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Alžírsko - území

Alžírsko - území

Prezident Bouteflika si vzal ponaučení z revolucí v Tunisku a Egyptě. Už přislíbil, že v brzké době zruší výjimečný stav, který trvá od vojenského převratu v roce 1991. Údajně budou povoleny i zakázané politické strany.

Alžířany si chce Bouteflika získat i tím, že plánuje zlevnění základních potravin. Napětí v Alžírsku nicméně roste. Už v lednu došlo v ulicích Alžíru ke srážkám s policií. Od té doby platí v Alžíru zákaz demonstrací.

Dnešní demonstrace je tedy nezákonná a bude velmi záležet na tom, jak se k ní postaví alžírská policie. Alžířané, kteří vyjdou do ulic, chtějí to samé, co Tunisané a Egypťané: svobodu. A lepší životní vyhlídky.

Pavel Polák, Aneta Vojtěchová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme