V Libyi roste ofenzíva Kaddáfího jednotek proti povstalcům

Povstalci prý Kaddáfímu dali ultimátum k zastavení útoků proti civilistům a k odchodu ze země. Libyjský vůdce se ale k tomu zatím nevyjádřil. Během noci se navíc Muammar Kaddáfí krátce objevil v hotelu v Tripolisu, kde na něj čekali zahraniční novináři. Bez vysvětlení ale budovu po několika minutách opustil. V Libyi se navíc vystupňovala ofenzíva Kaddáfího jednotek proti povstalcům.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Povstalci Libye Kaddáfí Ras Lanuf

Povstalci Libye Kaddáfí Ras Lanuf | Zdroj: ČTK

Kaddáfího síly stupňují vojenský tlak na povstalce na západě země ve městě Závíja, kam Kaddáfí poslal nejméně 50 tanků a 120 transportérů. Letectvo dál útočí na pozemní cíle v okolí ropného přístavu Rás Lanúf.

Prozatímní národní rada se podle všeho nemůže dohodnout, jak proti Kaddáfímu dál postupovat. Část rady chce jednat o podmínkách jeho odchodu ze země, druhá část nechce jakékoliv rozhovory připustit.

Státní televize uvedla, že Kaddáfí o odchodu ze země rozhodně neuvažuje. Naopak chce silou obnovit jednotu Libye.

Martin Dorazín, Aneta Vojtěchová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme