Američtí republikáni slaví první volební úspěchy

První odhady výsledků voleb do amerického Kongresu potvrzují velké zisky republikánů. Volební místnosti se teď zavírají na americkém středozápadě a výsledky z východního pobřeží potvrzují, že republikáni vítězí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Volby v USA - děti.jpg

Volby v USA - děti.jpg | Zdroj: ČTK

Na Floridě zvítězil republikánský kandidát do Senátu, syn kubánských emigrantů Marco Rubio. Stejně tak v bitvě o horní komoru uspěli republikánští kandidáti ve státech Kentucky a Indiana.

Demokraté zabodovali v Delaware, v Marylandu a také v Západní Virginii. Může jim zůstat kontrola nad Senátem, ale podle všeho nebude tak silná jako doposud.

Z jednotlivých států na východním pobřeží přicházejí průběžně zprávy o vítězství republikánů ve volbách do Sněmovny reprezentantů, v které podle všeho získají kontrolu právě republikáni.

Všechno zatím napovídá tomu, že výsledky potvrzují předvolební průzkumy. Republikáni budou mít zřejmě co oslavovat.

Vít Pohanka, Eva Presová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme