NATO odsuzuje úniky americké diplomatické pošty na internet

Za ilegální a nebezpečné označila Severoatlantická aliance úniky americké diplomatické korespondence, kterou postupně zveřejňuje server wikileaks. NATO se připojilo k mezinárodní kritice poté, co se odhalené diplomatické depeše zmiňují o přítomnosti amerických jaderných hlavic v Evropě. Na webu wikileaks se od začátku úniku zatím objevila jenom hrstka z údajně připravovaného čtvrt milionu dokumentů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

NATO

NATO | Foto: NATO

Rozruch ve světě už stačily vyvolat zprávy o tom, že je Čína ochotná v budoucnu nechat stalinistickou Severní Koreu, dosavadního chráněnce, napospas bohatšímu jižnímu sousedovi.

Ve Spojeném království zase rezonují údajné výroky prince Andrewa, který podle americké diplomatky v Kyrgyzstánu během návštěvy této země hanlivě mluvil o Francouzích i novinářích.

Brity zajímají taky informace o tom, že expremiér Gordon Brown se osobně zasazoval o to, aby britský hacker, útočící na americké vládní počítače, nebyl vydán do Spojených států.

New York Times pak s předstihem informuje o nových únicích, které pojednávají o tom, jak se snažili američtí představitelé udat v zahraničí vězně z Guántánama výměnou za protislužby.

Jan Prokeš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme