Unesené ženy z Clevelandu jsou v pořádku. Už se vrátily ke svým rodinám

Tři mladé ženy – Amanda Berryová, Gina DeJesusová a Michele Knightová, které byly dnes v noci po deseti letech nalezeny v Clevelandu, už byly propuštěny z nemocnice a nyní jsou u svých příbuzných pod policejní ochranou.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Unesené ženy jsou v bezpečí u příbuzných

Unesené ženy jsou v bezpečí u příbuzných | Zdroj: ČTK

Ženy jsou podle oficiálních informací v dobrém zdravotním stavu, netrpěly podvýživou ani fyzickým týráním.

FBI uvedla, že jim i jejich rodinám jsou k dispozici odborníci a pomáhají jim i experti od FBI, kteří se starali i o lidi po nedávných pumových útocích v Bostonu.

Policie i představitelé Clevelandu zdůrazňují, že ženy potřebují čas a později jistě poskytnou vyšetřovatelům cenné informace.

Z únosů jsou podezřelí tři muži. Jedná se o padesátníky Ariela Castra a jeho dva bratry, jak potvrdil šéf clevelandské policie Michael McGrath.

Přehrát

00:00 / 00:00

Více informací o unesených ženách přinesla reportérka Helena Berková

Ženy byly deset let považovány za mrtvé, jejich objevení tak některá média přirovnávají k zázraku. Berryová zmizela v roce 2003, když jí bylo 16 let, DeJesusová jako čtrnáctiletá o rok později a Knightová byla pohřešovaná od roku 2002, tehdy jí bylo 19 let.

Tehdejší pátrání po pohřešovaných bylo odloženo jako nedořešené. Policie tenkrát do pátrání zapojila rodiče dívek a dokonce i jasnovidce, kteří tvrdili, že unesené ženy jsou po smrti.

Nikdo nechápe, jak je možně, že si sousedé za celých deset let nevšimli ničeho neobvyklého.

Policisté procházeli databáze a zkoumali případné zásahy v ulici Seymore Avenue v Clevelandu. Policie tam prý byla přivolána dvakrát, ale ani jednou se zásah netýkat případu unesených žen.

V USA objevili trojici dívek unesených přibližně před deseti lety

Číst článek

Poprvé to bylo v březnu 2000 kvůli rvačce na ulici a podruhé v lednu 2004, kdy jeden z bratrů Castrových, řidič školního autobusu, nechal ve voze odstaveném v depu jedno z dětí.

Policie, FBI i starosta Clevelandu zdůrazňují, že vyšetřovatelé musí najít odpovědi na řadu otázek.

Podle starosty Jacksona je třeba zjistit, proč a jak byly ženy uneseny a jak je možné, že si nikdo roky nevšiml ničeho podezřelého.

Přehrát

00:00 / 00:00

Doplňující informace o unesených Američankách přinesl Dušan Neumann

„Zpětně jsme zkontrolovali veškeré telefonické záznamy týkající se hlavně policie nebo lékařských služeb. A nic zásadního jsme nezjistili. Po celou dobu se nevyskytly ani žádné stížnosti z okolí domu, nikdo nezaznamenal žádné nestandardní chování,“ říká.

Za hrdinku příběhu je označovaná Amanda Berryová, která přivolala na pomoc souseda. Ten jí pomohl dostat se z domu, kde byla spolu s ostatními vězněna. Následně zavolala na tísňovou linku a přivolala na pomoc policii.

Její odvahu ocenil i zástupce šéfa clevelandské policie Ed Tomba, který uvedl, že bez ní by se věci neudály tak, jak se staly a ženy by nebyly na svobodě.

Policie dnes potvrdila, že v domě, kde byly ženy zadržovány, našla šestiletou dívku. Je to dcera Amandy Berryové, kdo je otec dítěte, ale policie neuvedla.

Podle spolupracovníka Českého rozhlasu Dušana Neumanna místní bulvární noviny spekulují o tom, že se ženám mělo dohromady narodit celkem pět dětí. Michele Knightová prý dokonce prodělala tři samovolné potraty.

Vít Pohanka, Dušan Neumann, Helena Berková, Iva Menšíková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme