USA čeká další debata kandidátů na prezidenta. Kampaň je nejdražší v historii

Americkou prezidentskou kampaní protékají stovky milionů dolarů. Prezident Obama získal jen v září 181 milionů dolarů, republikán Mitt Romney přes 170 milionů. Kandidatura na na amerického prezidenta je letos nejdražší v historii.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Obama vs. Romney

Obama vs. Romney | Foto: Carolyn Kaster | Zdroj: ČTK

Miliardová volba. Takový výraz už si našel cestu do amerických médií. Je totiž možné, že jeden nebo oba kandidáti na prezidenta utratí za kampaň miliardu dolarů.

Zveřejněná data ze září ukazují, že tempo, jakým získávají Barack Obama a Mitt Romney peníze pořád roste. Horečnatá aktivita finančních týmů obou kandidátů tři týdny před volbami naznačuje, že v říjnu vyberou ještě víc.

New York čeká další televizní debata

Američtí prezidentští kandidáti se dnes znovu sejdou před televizními kamerami. Prezident Barack Obama podle diváků prohrál první televizní debatu před dvěma týdny na celé čáře. Republikánský vyzyvatel Mitt Romney od té doby vyrovnal v průzkumech jeho dřívější náskok.

„Když proděláte špatný zápas, musíte se přes to dostat a těšit se na další“, komentoval prezident Obama v televizi ABC svůj slabý výkon v první prezidentské debatě.

Přehrát

00:00 / 00:00

O další prezidentské debatě hovoří ze Spojených států redaktor Vít Pohanka

Dnešní debata může jednomu z nich pomoci získat důležitý náskok tři týdny před prezidentskou volbou. „Není pochyb o tom, že dokážu argumentovat lépe,“ ujišťuje prezident Obama v televizi ABC. Oba kandidáti se na televizní debatu intenzivně připravují s týmy poradců.

Prezident Obama absolvoval speciální třídenní debatní soustředění ve Virgínii. Mitt Romney tříbil svůj diskusní styl v domovském Massachusetts.

Vít Pohanka, Prokop Havel Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme