Obama přijíždí do Indonésie, místní policie vyzývá k zastavení protestů

Americký prezident Barack Obama přijíždí do Indonésie. V Jakartě bude usilovat o utužení spojenectví s nejpočetnější muslimskou zemí světa a zároveň ujistit její obyvatele, že Spojené státy nebojují proti islámu. Obama přitom cestu do Indonésie, kde v dětství několik let žil, už dvakrát odložil.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Indonéští muslimové protestují proti návštěvě Baracka Obamy

Indonéští muslimové protestují proti návštěvě Baracka Obamy | Zdroj: ČTK

Obamu v Jakartě čekají rozhovory s jeho indonéským protějškem Yudhoyonem o ekonomických i bezpečnostních otázkách, během dvoudenního pobytu navštíví i největší muslimský svatostánek v jihovýchodní Asii, mešitu Istiqlal.

Amerického prezidenta, který v Indonésii žil jako malý chlapec celkem čtyři roky a lidé si ho od té doby pamatují jako Barryho, pak k obyvatelům Indonésie promluví pod širým nebem.

Očekávají se ale také protesty některých skupin, které obviňují Spojené státy, že jsou stále více protiislámské. Jen v hlavním městě proto bude na bezpečnost Baracka Obamy dohlížet nejméně osm tisíc policistů.

Robert Mikoláš, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme