Z elektrárny Fukušima 1 prý dál uniká radiace

Podle Mezinárodní agentury pro atomovou energii dál uniká z japonské atomové elektrárny Fukušima 1 v omezeném množství radiace. Nedaří se ale určit zdroj úniku. V prvním reaktoru také opět stoupla teplota, bezprostřední nebezpečí ale podle odborníků zatím nehrozí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Příprava hasičů na práce při chlazení poškozených reaktorů jaderné elektrárny Fukušima Dai - iči

Příprava hasičů na práce při chlazení poškozených reaktorů jaderné elektrárny Fukušima Dai - iči | Zdroj: Reuters

Mezinárodní orgán jaderného dohledu si postěžoval na nedostatek informací z Japonska o havárii v elektrárně po zemětřesení a upozornil, že tamní situace zůstává vážná.

Navzdory trvajícím problémům fukušimských reaktorů se tamním pracovníkům podařilo napojit je na náhradní zdroje energie, což by mohlo brzy umožnit obnovení činnosti klíčových chladících systémů.

Japonský ministr zdravotnictví sdělil, že další potraviny pocházející z oblasti jaderné elektrárny Fukušima obsahují zvýšený stupeň radiace. Kontaminace se týká jedenácti druhů zeleniny.

Japonská vláda vydala už v pondělí zákaz distribuce některých potravin z okolí elektrárny postižené zemětřesením a následnou tsunami.

Jan Prokeš, Eva Presová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme