Záchranáři našli pod troskami v Káthmándú po pěti dnech živého mladíka

Záchranáři v Nepálu dnes vytáhli z trosek jedné z budov v metropoli Káthmándú přeživšího patnáctiletého chlapce. Mladík po zemětřesení v sutinách přečkal pět dní. Informovala o tom agentura AP s odvoláním na nepálskou policii.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pemba Tamang v péči záchranářů. Mladíka zavaleného při zemětřesení v Nepálu vytáhli záchranáři z trosek po pěti dnech

Pemba Tamang v péči záchranářů. Mladíka zavaleného při zemětřesení v Nepálu vytáhli záchranáři z trosek po pěti dnech | Zdroj: ČTK

Na záchraně chlapce pracoval v noci na dnešek tým americké Agentury pro mezinárodní rozvoj (USAID). Vedoucí záchranného týmu Andrew Olvera uvedl, že hoch nebyl příliš hluboko pod ruinami domu, ale jeho tělo bylo zaklíněno mezi dvěma poschodími, která se zhroutila na sebe.

Nakonec bylo úsilí záchranářů úspěšné. Ačkoli obličej mladíka byl pokryt prachem a chlapec vypadal šokovaně, po vynesení ven jevil očividné známky života a mrkal, jak si jeho oči znovu přivykaly na sluneční světlo.

Pemba Tamang, jak se mladý muž jmenuje, se prý záchranářům sám představil a vybavoval si i svou adresu. Přeživšího převzali do péče lékaři, položili ho na nosítka a dali mu infuzi.

Když záchranáři mladíka přenášeli do sanitky, obklopil záchranáře rozradostněný dav. Muže, který chlapce vynesl z trosek, potom lidé na ramenou nosili po okolních ulicích.

Lidé v nepálském Káthmándú oslavují záchranáře, kteří po pěti dnech vytáhli z trosek mladíka zavaleného při zemětřesení | Foto: ČTK/AP

Část Čechů, kteří přežili zemětřesení v Nepálu, je na cestě domů. Přiletí speciálem

Číst článek

Zemětřesení v Nepálu | Foto: ČTK

ČTK, Ondřej Himmer, kov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme