Ze zatopeného čínského dolu bylo vyproštěno už 13 havířů

Čínští záchranáři vyprostili ze zatopeného dolu už 13 horníků. K poslednímu z mnoha neštěstí, při kterém bylo v podzemí uvězněno přesně 29 havířů, došlo na jihozápadě země. Podle čínských úřadů jsou všichni muži naživu a jejich vytažení na povrch by mělo být jen otázkou času. Čínské doly jsou nejnebezpečnější na světě, jen vloni v nich zahynulo kolem 3000 lidí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čínská lidová republika

Čínská lidová republika | Foto: Emanuel Macoun

Záchranáři se v dole v provincii S´-čuan snaží vypumpovat vodu, aby se mohli dostat k ostatním mužům uvězněným v jedné ze šachet.

Podle posledních informací by se jim to mohlo podařit ještě dnes, hladina vody už totiž začala klesat. Na místě už jsou také připraveny zdravotnické týmy.

K zaplavení dolu došlo v neděli dopoledne, kdy se v podzemí nacházelo 35 horníků, třinácti z nich se ale podařilo včas uniknout.

Naopak sedm mužů včetně zástupce ředitele podniku, kteří se pokusili o záchranu ostatních havířů, stoupající voda nakonec také uvěznila.

Robert Mikoláš, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme