3 a půl roku čekal Petr Svoboda na velký návrat. Jeho comebacku se teď diví i kolegové

Před hotelem v blízkosti curyšského letiště bude dnes nastupovat do autobusu směr stadion Letzigrund s taškou se závodním vybavením 10 českých atletů. A chybět mezi nimi nebude ani Petr Svoboda.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Překářkář Petr Svoboda

Překářkář Petr Svoboda | Foto: Český atletický svaz

„Po třech a půl letech peripetií, co jsem měl, je zázrak, že můžu vůbec pomýšlet na finálovou účast,“ je si vědom devětadvacetiletý překážkář. Nechybělo totiž málo a kvůli hnisající achilovce lékaři Svobodovi málem amputovali nohu.

V návrat výborného překážkáře na atletické ovály už nikdo nevěřil. Jen on sám. „Potkal jsem tady na šampionátu Holanďana Gregoryho Sedoca. Je to můj dlouholetý kamarád, když mě ale uviděl na obědě, tak blikl dvakrát očima, odtáhl se, přitáhl se a říká: Ahoj Petře, co ty tady?" vyprávěl.

Přehrát

00:00 / 00:00

3 a půl roku čekal Petr Svoboda na velký návrat. Jeho comebacku se teď diví kolegové

O tom, že se svérázný český rekordman dostává zpět do své bývalé pohody, a to nejen výkonnostní, svědčí další část rozhovoru mezi Svobodou a překážkářem z Nizozemska.

„Když se Gregory pak zeptal, jaký je můj nejlepší letošní výkon, tak padl druhý údiv. 13,50 je po takové době prý super. A to jsem mu ještě ani nestihl říct, že ten čas budu posouvat,“ smál se halový mistr Evropy z roku 2011.

I přes dlouhý a obtížný comeback, ale Petr Svoboda účast na curyšském mistrovství rozhodně nebere jako vrchol své nově nastartované kariéry.

Mistrovství Evropy v atletice celé přenášíme na webu

Číst článek

„Je to moje startovací mistrovství Evropy do dalších sezon, protože tři a půl roku jsem nebojoval jen kvůli tomu, abych se zúčastnil jedné velké akce. Pokud vydrží zdraví, tak mám v plánu další. Hlavní cíl pak jsou olympijské hry v Riu,“ prozradil Petr Svoboda.

Jak se atletickému buldokovi podaří jeho návrat na mezinárodní scénu, dozvíte se i z našeho vysílání. A to jak v přímých vstupech na Radiožurnálu, tak také na internetovém vysílání Český rozhlas Sport či digitálním DABu

Miroslav Augustin, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme