Anežka Drahotová získala v chodeckém závodě na 20 km bronz

Hned první závod čtvrtečního programu přinesl České republice první medaili na atletickém mistrovství Evropy. Mladá chodkyně Anežka Drahotová získala v závodě na 20 kilometrů bronzovou medaili. Nestačila pouze na Rusku Alembekovovou a Ukrajinku Olyanovskou. V Curychu začíná také soutěž sedmibojařek s Eliškou Klučinovou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Všestranná sportovkyně Anežka Drahotová

Všestranná sportovkyně Anežka Drahotová | Foto: Tomáš Kohout | Zdroj: Český rozhlas

Devatenáctiletá sportovkyně, která se kromě chůze a běhu věnuje i cyklistice, byla od začátku chodeckého závodu ve vedoucí skupině, která se postupně zužovala, na 6. kilometru se poprvé dotala do vedení.

Rozhodující okamžik přišel 4 kilometry před cílem. Těsně před metou šetnáctého kilometru zvýšily tempo Ruska Alembekovová a Ukrajinka Olylanovská, Anežka Drahotová dokázala jako jediná ze zbývajících závodnic akceptovat jejich rytmus.

Nejlépe si rozvrhla síly ruská chodkyně Elmira Alembekovová. Nástupu čtyřiadvacetileté Rusky už Anežka Drahotová neodolala. Mladá Češka v závěru podlehla i Ukrajince a skončila třetí.

Anežka Drahotová získala v Curychu první medaili pro ČR, stala se zároveň nejmladší českou atletkou, která medailového úspěchu dosáhla. Zároveň opět vylepšila hodnotu českého rekordu.

Druhá česká reprezentantka Lucie Pelatnová závod nedokončila, z pole odstoupila ještě před polovinou závodu.

O dění na šampionátu vás i dnes budeme po celý den informovat nejen v aktuálních vstupech, ale také internetovým streamem na adrese zpravy.rozhlas.cz, v digitálním vysílání i v mobilních aplikacích pro Android, iPhone a Windows Phone.

Potvrdila jsem formu, těší Anežku Drahotovou. Na vozík nechtěla

Číst článek

Mistrovství Evropy v atletice v Curychu:
Finále:
Ženy:
Chůze 20 km: 1. Alembekovová (Rus.) 1:27:56, 2. Oljanovská (Ukr.) 1:28:07, 3. A. Drahotová (ČR) 1:28:08, 4. Sokolovová (Rus.) 1:28:24, 5. Giorgiová (It.) 1:28:28, 6. Cabecinhaová (Portug.) 1:28:40, ...Pelantová (ČR) nedokončila.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme