Atleti budou ME družstev hájit průběžné 7. místo, v Německu drží při sobě

Čeští atleti jsou po prvním dnu mistrovství Evropy družstev na sedmém místě. V neděli pokračuje v německém Braunschweigu šampionát zbylými devatenácti disciplínami a tým šéftrenéra Tomáše Dvořáka drží při sobě.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Oštěpařka Barbora Špotákoná při hodu na ME družstev

Oštěpařka Barbora Špotákoná při hodu na ME družstev | Zdroj: ČTK

Atleti, kterým se v sezoně zatím moc nedařilo, totiž nechtějí svým kamarádům pokazit konečný výsledek, o to více se snaží předvést výborný výkon. A většině se to zatím daří.

„Nebojuju jenom za sebe, takže jsem hrozně ráda, že jsem se chytila a nepokazila to,“ ulevilo se tyčkařce Jiřině Svobodové, která si výrazně posunula letošní venkovní maximum, když překonala 460 centimetrů a skončila druhá.

Přehrát

00:00 / 00:00

S českými atlety mluvil Jakub Marek

Vylepšovat si náladu naopak nepotřebovala oštěpařka Barbora Špotáková. Ta letos ještě neprohrála a to se jí výkonem 65 metrů a 57 centimetrů povedlo i v Superlize. Soutěž reprezentačních družstev ale pro ni má i tak speciální atmosféru.

„Mám to ráda. Nejen, že závodíme sami za sebe, ale sami i hodně trénujeme. Je to pořád stejné, pořád jste sami, nebo s trenérem. Pořád do zblbnutí makáte. S ostatními atlety se moc často nesetkáme, jsme tady spolu a závodíme za tým,“ naznačuje svůj přístup dvojnásobná olympijská vítězka.

Oštěpařka Barbora Špotáková drží neporazitelnost, vyhrála i v Braunschweigu

Číst článek

Špotáková měla ještě na začátku týdne problémy se slepým střevem a musela vynechat ostravskou Zlatou tretru. Týmovou soutěž si ale nechtěla nechat ujít a výkon jí v nepříznivých podmínkách udělal velkou radost.

Možná ještě šťastnější byla ale druhá tyčkařka z halového světového šampionátu. „Měla jsem radost, jako kdybych si skočila osobák. Jsme tady za tým, každé umístění výš udělá radost,“ popisuje jasnou matematiku Jiřina Svobodová.

V soutěži totiž nejde ani tolik o výkon, jako o pořadí v jednotlivých disciplínách.

Jakub Marek, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme