Barbora Špotáková věří, že vyhraje potřetí celkové pořadí Diamantové ligy

Prestižní atletická Diamantová liga vyvrcholí mítinkem v Bruselu. Mezi světovými hvězdami, které na finále seriálu do Belgie dorazí, bude i oštěpařka Barbora Špotáková. Ta ve své disciplíně vede a je velmi blízko třetímu triumfu v soutěži.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Špotáková závod Diamantové ligy v Birminhamu nevyhrála

Barbora Špotáková závod Diamantové ligy v Birminhamu nevyhrála | Zdroj: Reuters

V pátek naposledy uslyší atletičtí fanoušci v této sezoně znělku Diamantové ligy. Současně bude kolem desáté hodiny večerní vyhlášeno dalších 16 vítězů jednotlivých disciplín a Barbora Špotáková jde do souboje s velkou chutí.

„Cítím se dobře, myslím, že by to zase mohlo letět trochu dál než v těch předchozích závodech, a že hlavně vyhraju Diamantovou ligu,“ věří světová rekordmanka, které stačí v Bruselu i druhé místo. A jediná oštěpařka, která ji může ohrozit, je Slovinka Ratejová.

Přehrát

00:00 / 00:00

Barbora Špotáková bude ve finále Diamantové ligy bojovat o třetí titul v nejprestižnějším atletickém seriálu. A před závodem si věří

Přestože má Barbora Špotáková za sebou úspěšný šampionát v Curychu, kde vybojovala svůj první evropský titul, bere dnešní závod hodně vážně.

„To je rozhodně druhý vrchol sezony, jdu do toho naprosto soustředěná a myslím, že v dobré kondici. Jsem ráda, že jsem chytla druhý dech, protože jsem v Curychu i v Birminghamu měla malinkou krizi,“ mluví dvojnásobná olympijská vítězka o posledním mítinku v Anglii, ze kterého letos poprvé odešla poražena.

Poslední tréninky Barboru Špotákovou potěšily

Před závodem v Bruselu ale potrénovala a opět se cítí ve skvělé formě. „Ty poslední týdny jsem cítila, že se potřebuji zaměřit na obecné posilování, že najednou se trochu změní tonus těla, což docela pomohlo i při technice,“ vysvětluje Barbora Špotáková.

Optimismus jí také dodává nadcházející období, protože se jí prý v září závodí nejlépe.„Já jsem podzimní typ, mám moc ráda podzim, babí léto je nejkrásnější," dodává česká oštěpařka, která se po osmnácté hodině pokusí o třetí celkový triumf v Diamantové lize.

V Bruselu se představí ještě další dva Češi. Denisa Rosolová nastoupí čtyři minuty po osmé hodině do běhu na 400 metrů přkážek, ve 20.45 se mezi elitními sprintery na 110 metrů překážek ukáže Petr Svoboda.

Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme