Česká atletická reprezentace dorazila do dějiště HME

Šestnáctičlenná výprava českých atletů odletěla dopoledne z Prahy a krátce pře polednem už přistávala v Paříži, kde ji od pátku do neděle v hale Bercy čeká halové mistrovství Evropy. Hned několik z nich má medialové ambice. Nahlas však nikdo o cenných kovech dopředu hovořit nechce.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Překážkář Petr Svoboda dobíhá na halovém MČR do cíle finálového běhu na 60 metrů překážek.

Překážkář Petr Svoboda dobíhá na halovém MČR do cíle finálového běhu na 60 metrů překážek. | Zdroj: ČTK

Výjimkou není ani šéftrenér českého atletického svazuTomáš Dvořák. Poučil se totiž z minulosti, když před loňským mistrovstvím Evropy v Barceloně předpovídal zisk hned několika medailí a nakonec z toho byl pouze bronz oštěpařky Barbory Špotákové.

,,S medailema víme jak to bylo, něco jsem v létě řekl a pak se to nakonec moc nesplnilo, takže teď radši budu mlčet. Domnívám se ale, že polovina reprezentantů může dosáhnout umístění do osmého místa," dává si tentokráte pozor na velkoústá prohlášení reprezentační šéftrenér.

Přehrát

00:00 / 00:00

Čeští atleti už jsou v Paříži a připraveni bojovat o medaile

Mezi tou osmičkou, kterou Tomáš Dvořák zmínil, jsou také dva lídři letošních evropských tabulek - sedmibojař Roman Šeberle a překážkář Petr Svoboda. Sprinter pražského Olympu bude muset zdolat nejen soupeře, ale také se oprostit od nepříjemné vzpomínky na barcelonské zakopnutí ve finále a ztrátu takřka jisté medaile.

,,Určitě je to takový miniblok, ale zaplaťpánbůh mě to rychle přešlo. Snažím se na to nemyslet, protože přeci jen v hale je pět překážek a tedy míň možností udělat chyby. Respekt samozřejmě mám a tak chci běžet technicky dobře a být co nejlepší," plánuje Svoboda.

Šestadvacetikletý rodák z Třebíče se na šedesátce překážek utká s kompletní evropskou špičkou. To jeho přítelkyni tyčkařce Jiřině Ptáčníkové jedna ze soupeřek ubyla. Šampionát ze zdravotních důvodů vynechává legenda této disciplíny Jelena Isinbajevová, ale i tak bude boj o medaile velmi vyrovnaný.

,,Je tam spoustu holek, co má naskákáno přes 4,70 m, takže boj o medaili bude i tak strašně náročný. Podle mě bude výkon 4,74m na první pokus znamenat jakoukoliv medaili," odhaduje Ptáčníková.

Evropský šampionát začíná v pařížské hale Bercy v pátek 4.března a vyvrcholí v neděli. Po všechny tři soutěžní dny Vás nejen o výsledcích českých atletů, ale o celém dění budeme podrobně informovat.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme