Chtěl jsem zabojovat o zlato, ale nevyšlo to, řekl Jaroslav Bába

Výškař Jaroslav Bába je halovým vicemistrem Evropy. Šestadvacetiletý atlet v pařížském finále přeskočil 234 centimetry a prohrál pouze s favorizovaným Ivanem Uchovem z Ruska. S Jaroslavem Bábou mluvil pár minut po závodě v pařížské hale Bercy Petr Souček.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaroslav Bába

Jaroslav Bába | Foto: IAAF

Jak jste viděl dnešní závod?
"Optimisticky. Při rozcvičování nic moc, ale potom už během závodu jsem cítil, že můžu skočit vysoko. To se potvrdilo. Chtěl jsem bojovat i o zlato, proto jsem vynechal dva pokusy na 236 centimetrech a nechal jsem si je na další výšky, ale bohužel to nevyšlo. Jsem spokojený i tak, je to pro mě malé vítězství, protože Uchov je v hale letos neporazitelný."

Přehrát

00:00 / 00:00

Chtěl jsem zabojovat o zlato, ale nevyšlo to, řekl Jaroslav Bába

Pro vás je to určitě i velká satisfakce, první medaile po šesti a půl letech. Poslední velkou seniorskou jste získal na olympijských hrách v Aténách ještě jako devatenáctiletý mladík.
"Jsem rád, že to bylo stejným výkonem jako v Aténách, že to dnešní vítězství má nějakou váhu. Tehdy jsem byl třetí na halovém mistrovství světa za 225 a to si zrovna nejvíc nepovažuju. Jsem rád, že tentokrát výkon nějak vypadal a věřím, že to půjde dál. Všechno směřuje k olympiádě a tam chci vybojovat snad tu nejcennější."

Čím to, že jste vybojoval medaili v sezóně, která zase tak skvělá nebyla?
"Ze začátku jsem se nemohl pořádně trefit. Příprava byla krutá, hodně jsme toho natrénovali, vlastně nikdy jsem tak netrénoval. Dlouho mi trvalo, než jsem se z toho vzpamatoval. Jsem rád, že žabáky s vestou a běhy do kopce se vyplatily, všechno se zúročilo a můžu jít slavit."

Petr Souček, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme