Dalšími finalistkami jsou Zuzana Hejnová a Denisa Rosolová

Také odpolední program druhého dne evropského atletického šampionátu přinesl pro české barvy řadu úspěchů. Překážkářka Zuzana Hejnová je v Barceloně ve finále, stejně jako Denisa Rosolová na hladké čtvrtce. Historicky první medaili vybojoval pro Slovensko Kladivář Libor Charfreitag.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Denisa Rosolová (druhá zleva) si běží pro jasný postup

Denisa Rosolová (druhá zleva) si běží pro jasný postup | Zdroj: ČTK

Zuzana Hejnová potvrdila, ze se s ní na překážkové čtvrtce v boji o medaile musí počítat. V semifinále zaběhla čas 54,61 a prohrála jen s největší favoritkou Ruskou Anťuchovovou.

„Naprostá spokojenost. Finále byl můj hlavní cíl a teď se budu snažit vybojovat co nejlepší umístění. Měla jsem rezervu a troufám si říct, že když poběžím naplno, tak můžu běžet hodně rychle. Ale bude to úplně jiný den, budu mít za sebou dvě čtvrtky a ob den se to ještě rozleží, takže to bude horší. Ale můžu běžet rychle," prohlásila sebevědomě v cíli.

Přehrát

00:00 / 00:00

Zuzana Hejnová věří, že ve finále bude ještě rychlejší

Na hladké čtyřstovce stačilo druhé místo v rozběhu také Denise Rosolové. I ona přiznala, že posledních 100 metrů už neběžela naplno.

„V zatáčce jsem si myslela, že je na mé úrovni ještě jedna Britka, ale pak, když jsme vyběhli, jsem na obrazovce viděla, že je trošku dál a už jsem to pustila. Chtěla jsem si pošetřit síly. Proč bych to měla hnát naplno za každou cenu? Spíš jsem se pošetřila a aspoň mi zbydou síly na finále. Běželo se těžce, protivítr na první dvoustovce, to byla hrůza," popsala ještě udýchaná v cíli Denisa Rosolová.

Přehrát

00:00 / 00:00

Denisa Rosolová se ve finiši šetřila

Slováci mají první medaili

Finále si zajistila také Jiřina Ptáčníková v tyči. Sítem rozběhů pak do semifinále prošli kolegové Hejnové Uhlík a Prorok a také Holuša na osmistovce.

Velkou radost zažilo Slovensko. Libor Charfreitag vyhrál kladivo a získal historicky první cenný kov Slováků na evropském šampionátu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Souhrn výsledků druhého dne

Zlato putuje i do dalších zemí, které nejsou atletickými velmocemi. Chorvatka Perkovičová triumfovala v disku, Lotyška Radevičová v dálce a Abeylegesseová vyhrála pro Turecko běh na 10 000 metrů. Nejrychlejším mužem starého kontinentu se na stovce stal Francouz Lemaitre

Petr Souček, Tomáš Kohout, Martin Hlucháň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme