Diamantovou ligu v Eugene ovládli sprinteři, dařilo se i Špotákové a Hejnové

Skvělé časy zaběhli sprinteři na atletickém mítinku Diamantové ligy v americkém Eugene. Jaimaičan Steve Mullings, který prohrál v úterý na Zlaté tretře s Usainem Boltem, předvedl na stometrové trati čas 9,80 s a vylepšil tak své vlastní světové maximum této sezóny. 9,79, které zaběhl Amričan Tyson Gay v americkém Cleremontu, IAAF jako tabulkový výkon neuzná, tamní dráha nemá oficiálně schválené parametry. Oštěpařka Barbora Špotáková skončila v Eugene třetí, dařilo se i překážkářce Zuzaně Hejnové, která doběhla čtvrtá.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Oštěpařka Barbora Špotáková v zajetí novinářů na Zlaté tretře

Oštěpařka Barbora Špotáková v zajetí novinářů na Zlaté tretře | Foto: Tomáš Kohout | Zdroj: Český rozhlas

Barbora Špotáková vedla do páté série pokusů. V první hodila svůj zatím nejlepší výkon sezóny 64,87 m, ale pak ji porazily dvě tradiční, silné soupeřky Chritina Obergföllová z Německa (65,48) a Ruska Maria Abakumovová (65,30).

„Dnes jsem se konečně cítila při závodu lépe. První pokus byl úplně 'zadarmo' a trochu mě to ukolébalo. Bohužel po zlepšení soupeřek v pátém pokusu jsem pak už moc 'chtěla' a nešlo to. Důležité pro mě je, že už se cítím lépe a konečně závodím,“ vzkázala Barbora Špotáková přes Český atletický svaz.

Hejnové vyšel start do sezóny

Překážkářka Zuzana Hejnová sice skončila na čtvrtém místě v závodu na 400 metrů překážek, ale ve výborné čase. Trať zaběhla za 54,26 s, tedy v druhém nejrychlejším čase kariéry, přičemž za vlastním českým rekordem zaostala jen o 13 setin sekundy.

„Jsem moc spokojená, byl to skvělý a hodně rychlý závod. Před startem jsem se docela hodně bála, přeci jen to byl letos první start. Nevěděla jsem, co se mnou udělá cestování a velký časový posun. Zvládla jsem to ale dobře, určitě mi pomohla i pátá dráha. Čas těsně za osobním maximem je pro mě snad předzvěstí dobré sezony,“ doufá Zuzana Hejnová.

Z výsledků Diamantové ligy v Eugene:

100 m mužů: Mullings (JAM) 9,80 s, Rodgers (USA) 9,85, Carter (JAM) 9,92.

Oštěp žen: 1. Obergföllová (GER) 65,48 m, 2. Abakumovová (RUS) 65,30, 3. Špotáková 64,87.

400 m př. žen: 1. Demusová (USA) 53,31 s, 2. Spencerová (JAM) 53,45, 3. Walkerová 53,56, 4. Hejnová 54,26.

Kompletní výsledky mítinku najdete na oficiálních stránkách, zde.

Tomáš Kohout Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme