HME: Čechům se daří! Rosolová mistryní Evropy, Bába má stříbro

Denisa Rosolová překvapila na mistrovství Evropy v atletice, když v běhu na 400 získala titul mistryně Evropy. Stíbrnou medaili vybojoval i skokan do výšky Jaroslav Bába. Vícebojař Roman Šebrle je po čtyřech disciplínách na prvním místě sedmiboje. Tyčkařka Jiřina Ptáčníková a mílař Jakub Holuša postoupili do finále. Semifinále běhu na 60 metrů absolvují Libor Žilka a Jan Veleba.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čtvrtkařka Denisa Rosolová na HME v Paříži

Čtvrtkařka Denisa Rosolová na HME v Paříži | Foto: Petr Souček

Rosolová si ve finálovém běhu na 400 metrů zlepšila osobní rekord na 51,73 sekundy s vyhrála před dvojicí ruských soupeřek. Jaroslav Bába překonal laťku ve výšce 234 centimetrů a pokoušel se i o český rekord, který mu však nevyšel. Roman Šebrle se dostal do čela průbežného pořadí především díky výkonu v dálce a kouli. Ve druhé disciplíně dolétl výkonem 7,59 metru nejdál a v kouli hodil 15,42 metru a do výšky skočil 206 centimetrů. S 2634 body je na prvním místě. Druhý Bělorus Kravčenka ztrácí na českého atleta bodů 31.

Tyčkařka Jiřina Ptáčníková hodně potrápila české fanoušky, když postoupila do finále až na poslední možný pokus. Po hladkém přeskočení 4,50 metru se prala s výškou 4,55. Nakonec se jí ale třetí pokus povedl. Že se jí nedařilo podle představ zdůvodnila následovně.

„Vstávejte v půl páté ráno a pak skákejte na hranici osobáku! Ne, jsem spokojená, ale trošku jsem se vytrápila. Udělala jsem chybu, že jsem se uspokojila na čtyřech metrech a padesáti centimetrech. Myslela jsem si, že to bude stačit do finále, ale nestačilo. Je nás vlastně devět z pětapadesáti, takže to finále bude hodně kvalitní.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Jiřina Ptáčníková po kvalifikaci

Mezi muži se na šedesátce představila dvojice českých reprezentantů. Libor Žilka si časem 6,71 sekund zajistil postup do semifinále už z prvního rozběhu. Jan Veleba si nejprve spolu s prožil dlouhé čekání kvůli problémům se startovacími bloky, ale pak vystřelil a čas 6,69 na páté příčce mu zajistil semifinále. Do finále postoupil i Jakub Holuša. Druhý rozběh dokončil na druhé pozici a postoupil celkově devátým časem.

Štěpán Pokorný Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme