Jan Kudlička je na ME ve finále skoku o tyči. Balner a kladivář Melich neuspěli

Postup do finále evropského atletického šampionátu si zajistil další z českých účastníků. Skokan o tyči Jan Kudlička se jako jeden ze dvou výškařů dostal přes 560 centimetrů a postoupil do sobotních bojů o medaile.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jan Kudlička

Jan Kudlička | Foto: David Kubíček

Účast ve finále zachraňoval šestadvacetiletý Jan Kudlička na poslední chvíli, výšku 550 cm, která dalším skokanům k postupu stačila, totiž vynechal a první dva pokusy na další postupné výšce shodil. Až na třetí pokus byl závodník pražské Dukly úspěšný.

Laťku ve stejné výšce překonal na druhý pokus také největší favorit závodu, Francouz Renaud Lavillenie, který díky lepší bilanci pokusů celou kvalifikaci vyhrál. Na evropský titul bude útočit v sobotu po třetí hodině odpolene.

Druhý Čech v tyčkařské soutěži, jednatřicetiletý Michal Balner, neuspěl. 530 centimetrů ještě na třetí pokus skočil, na 550 už ale nestačil a se soutěží se loučí.

Smůlu měl český zástupce v soutěži v hodu kladivem. Lukáš Melich dostal své náčiní do vzdálenosti 73 metrů a 48 centimetrů a skončil na první nepostupové 13. pozici. Na postup mezi nejlepších 12 závodníků mu chybělo 37 centimetrů.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme