Jednou z hlavních hvězd MČR bude atletka Denisa Rosolová

Čeští atleti budou dnes a zítra soupeřit o mistrovské tituly. Hlavní program šampionátu totiž začne až v 19 hodin. Rozhodně ale bude na co se koukat i pod umělým osvětlením stadiónu Pod Palackého vrchem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vítězka Denisa Rosolová přijímá gratulace v cíli závodu na 400 metrů

Vítězka Denisa Rosolová přijímá gratulace v cíli závodu na 400 metrů | Foto: Tomáš Adamec

Mistrovství republiky se totiž zúčastní celá česká špička. Nebude chybět oštěpařka Barbora Špotáková, její mužské protějšky Frydrych, Veselý a Vadlejch. Co se běžeckých disciplín týká, největší výkony se dají očekávat od tréninkové skupiny Martiny Blažkové. Napilno bude mít třeba Denisa Rosolová.

„Chystám se na takový sprinterský maraton, což bude běh na sto metrů, štafeta a na druhý den mě čeká dvoustovka. To vše v jeden víkend,“ říká halová mistryně Evropy v běhu na 400 metrů. Vydržet se prý taková nálož dá a její nejlepší tratí by měla být.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tomáš Kohout si povídal s Denisou Rosolovou

„Asi dvoustovka, protože tam si přece jen věřím nejvíc, pokud se tedy nic zásadního nestane,“ doufá Denisa Rosolová. V Brně prý nezávodila pěkně dlouho. Teď nejen ji, ale všechny sportovce i návštěvníky přivítá zrekonstruovaný stadión v areálu Vysokého učení technického.

„Člověk má z toho lepší pocit, protože je tam všechno nové. Nové stadiony mají vždycky něco do sebe a ještě k tomu voní takovou tou novotou,“ libuje si Denisa Rosolová a nebrání se ani další novince, kterou organizátoři přichystali.

Program sice začne kladivem mužů v 15 hodin, ale slavnostní zahájení je v plánu na devatenáctou hodinu a poslední dnešní disciplíny - štafety žen a mužů na 4x100 metrů začnou va 21:45, respektive 21:55.

Tomáš Kohout Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme