Jsem trochu rozčarovaný, hlásil oštěpař Frydrych po vítězství na Julisce

Fanoušci atletiky dnes na pražské Julisce viděli elitní oštěpařské výkony. Petr Frydrych předvedl nejlepší evropský výkon tohoto roku a hodem dlouhým 85 metrů a 7 centimetrů na Memoriálu Josefa Odložila zvítězil. Ženskou soutěž vyhrála dvojnásobná olympijská vítězka Barbora Špotáková. Ta sice zaostala za svým čtvrtečním výkonem z Říma, ale celkově byla se svým výkonem spokojená.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Frydrych poslal oštěp za 85 metrů

Petr Frydrych poslal oštěp za 85 metrů | Zdroj: ČTK

„Tak tady je taková povinnost vyhrát. Ukrajinka mě po posledním hodu trochu vyhecovala. Jsem ráda, že jsem vyhrála, i ten výkon je solidní. Byl špatně vymyšlený časový program. Ale hody jsou dobré, jsou velkým příslibem do dalších závodů,“narážela Barbora Špotáková na to, že její disciplína končila v době, kdy už na stadionu moc diváků nebylo.

Zato oštěpaři závodili před velmi slušně zaplněnou tribunou na Julisce a využil toho vítězný Petr Frydrych, který si naopak atmosféru pochvaloval.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na Memoriálu Josefa Odložila byl také Jakub Marek

„Podmínky byly dneska super. S Kubou Vadlejchem jsme se trochu přetahovali, to mě namotivovalo. Šli jsme kousek po kousku a on těch 85 metrů v ruce také má. Super diváci, super podmínky, teplíčko. Takže dobrý,“ mluvil Petr Frydrych o druhém muži soutěže Jakubu Vadlejchovi.

Ten hodem 82 metrů a 48 centimetrů splnil limit pro mistrovství Evropy a je tak třetím českým oštěpařem, který si zajistil účast na šampionátu v Curychu. Vítězný Frydrych se pokusem dlouhým 85 metrů a 7 centimetrů dostal do čela letošních evropských tabulek, ale nebyl spokojený se svou technikou.

„Abych řekl pravdu, jsem trochu rozčarován. Na to, jak jsem házel, tak jsem těch 85 metrů ani nečekal. Měl jsem cíl hodit letošní výkon Víti Veselého, který byl 83,80. Na to jsem měl zaměřeno, ale když jsem pak takovými ošklivými hody házel za osmdesát, tak jsem měl trochu černo před očima, protože jsem šel moc do energie,"vysvětloval Petr Frydrych.

Ten se v letošních tabulkách dostal před mistra světa Vítězslava Veselého, ale nemyslí si, že mu titul aktuálně nejlepšího Čecha vydrží dlouho.

„Já vím, jak je na tom Víťa. Předpokládám, že za dva dny v Oslo hodí hodně daleko. Takže mi to vydrží jenom dva dny," dodává Petr Frydrych, který tuší, že je jeho tréninkový parťák ve velmi dobré formě, se kterou zítra vyrazí na mítink Diamantové ligy do Norska.

Martin Charvát, Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme