Kristiina Mäki má medaile z finského i českého mistrovství, reprezentuje ČR

Běžkyně Kristiina Mäki může po uplynulém víkendu o sobě říkat, že je nejúspěšnější českou atletkou. Jako jediné se jí totiž podařilo získat na stejné trati během posledních tří dnů dvě medaile na dvou různých atletických národních šampionátech.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Atletické mistrovství ČR (ilustrační foto)

Atletické mistrovství ČR (ilustrační foto) | Zdroj: ČTK

Kristiina Mäki má dvojí občanství. Po otci finské a po matce české. Zatímco v Kuopiu skončila v pátek na patnáctistovce druhá, v Ostravě už triumfovala.

„Ve Finsku to bylo stejné, akorát trošku rychlejší tempo a na startu nás bylo mnohem víc. Také se tam chodí kouknout víc lidí, takže atmosféra byla jinačí, ale i tady to bylo dobré,“ porovnává obě mistrovství Kristiina Mäki.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Kristiinou Mäki mluvil v Ostravě reportér ČRo Radim Sajbot

Aby mohla závodit na republikových šampionátech obou zemí, strávila celou sobotu na cestách. Nejprve jela vlakem z Kuopia do Helsinek, odtud se letecky přesunula do Prahy a následně autem do Ostravy.

„Nakonec jsme nejeli z Prahy vlakem, ale trenér letěl s autem 200, takže doufám, že dostane pokutu,“ usmívá se atletka, které nakonec cesta z Kuopia do Ostravy zabrala nakonec 16 hodin.

Na atletické ME jede 43 Čechů, zlato budou obhajovat Svobodová a Veselý

Číst článek

„Celé to bylo v klimatizaci, tak se mi zablokovala záda. Ale ráno to fyzioterapeut rozbil, takže je snad vše dobré,“ těšilo po zisku zlaté medaile a titulu mistryně republiky dvaadvacetiletá studentka architektury.

Zanedlouho bude Kristiina Mäky startovat na mistrovství Evropy v Curychu. Na něm bude reprezentovat Česko, kde žije už od svých tří let.

Radim Sajbot, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme