Mítink v O2 areně má unikátní dráhu, která atletům vyhovuje

Podruhé v historii přivítá pražská O2 arena prestižní atletický mítink. Na nově postaveném dvousetmetrovém oválu se představí světové i české hvězdy a nejen ony se pořádně zapotí. Už před závody totiž velkou práci odvedli pořadatelé.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Přípravy na mezinárodní atletický mítink Praha Indoor 2014 v O2 aréně jsou u konce

Přípravy na mezinárodní atletický mítink Praha Indoor 2014 v O2 aréně jsou u konce | Zdroj: ČTK

„Po stavební stránce a co se týče instalace, jsme naprosto spokojení. Měli jsme velký strach, aby se to povedlo, protože každá montáž a demontáž dráhy je riziková, ale povedlo se. Podle reakcí sportovců, kteří tady byli na tréninku, je to pro ně unikátní a špičková dráha,“ těší bývalého výškaře Tomáše Janků, který za dnešní mítink spoluzodpovídá.

Přehrát

00:00 / 00:00

Pražská O2 aréna bude dnes v podvečer hostit atletický mítink Praha Indoor 2014

Jeho slova potvrdila i dvojnásobná mistryně světa ve skoku vysokém Chorvatka Blanka Vlašičová. „Věřím, že to bude velká zábava, diváci budou fandit a udělají výbornou atmosféru. Když vidím tu velkou, krásnou halu, tak mě to motivuje ještě víc. Nečekala jsem, že to bude z atletického pohledu tak velkolepé a už se moc těším na závod.“

Někdejší královnu výškařského sektoru trápila v posledních letech zranění. Nejdřív přišla olympijské hry v Londýně a pak i světový šampionát v Moskvě. Teď už je Blanka Vlašičová zdravá a v O2 areně nastoupí ke svému druhému závodu v sezoně. V tom prvním skočila před 10 dny 190cm, ale tento výkon by ji v Praze rozhodně neuspokojil.

V Praze zářili výškaři. Ivan Uchov vyrovnal evropský rekord

Číst článek

„Myslím si, že mám na víc, než na výkon, který jsem předvedla v Göteborgu. Nevyšlo mi to tam technicky a byla to moje první soutěž po dlouhé době. Věřím, že to tady bude o dost lepší, i když nemůžu mluvit o nějakém útoku na světový rekord.“

Maslák se bojí kostky

Ženský skok vysoký otevře dnešní mítink 5 minut po 17 hodině. Uzavírat ho pak bude před půl devátou běh mužů na 500 metrů, kde se Pavel Maslák pokusí překonat evropské, případně světové maximum.

A stejně jako chorvatská výškařka i český sprinter byl v rámci tréninku před mítinkem v O2 areně úplně poprvé.

„O2 arena se mi strašně líbí. Překvapil mě strop a hlavně ta kostka. Kdybych tady pod ní měl hrát, asi bych se bál, že na mě třeba spadne nebo něco,“ smál se dobře naladěný Pavel Maslák.

Jakub Kanta, Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme