Mohlo by to uletět, věří před startem v Ostravě oštěpařka Špotáková

Dvojnásobná olympijská vítězka Barbora Špotáková se v sobotu představí českým fanouškům na republikovém šampionátu. Po porodu syna Janka neporažená oštěpařka sice letos svými starty šetří, ale účast v Ostravě si nechce nechat ujít, i když je v plném tréninku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Špotáková ve studiu Radiožurnálu

Barbora Špotáková ve studiu Radiožurnálu | Foto: Matěj Pálka

„Bohužel Evropa je už za necelé tři týdny, tak to jinak udělat nejde. Abych tam byla ve formě, tak musím teď trénovat naplno,“ vysvětluje Barbora Špotáková.

„Bude to docela složité, ale uvidíme. Určitě to není nic příjemného,“ mluví o netradičním termínu mistrovství republiky jeho devítinásobná vítězka.

Přehrát

00:00 / 00:00

Abych byla na mistrovství Evropy ve formě, musím teď trénovat naplno,“ vysvětluje Barbora Špotáková.

Ta se o víkendu představí českému publiku podruhé v sezoně, ale plný počet šesti pokusů od ní diváci na Vítkovickém stadionu neuvidí.

„Tak to každopádně ne. Potom se přemáhám, chci víc a v únavě je to riskantní. Když mám opravdu našlápnuto na Evropě na titul, tak by byla škoda takhle riskovat,“ říká dvojnásobná olympijská vítězka, které zatím titul z evropského šampionátu ve sbírce chybí.

A také popisuje, jaké nebezpečí by mohlo hrozit, kdyby nastoupila ke všem pokusům.

„Je tam určitě riziko zranění. V únavě, když chcete dát ránu, tak to není moc dobrý,“ vysvětluje Barbora Špotáková.

V letošní sezoně, ve které se vrátila po mateřské pauze, ale hází velmi vyrovnaně a hody za 65 metů u ní nejsou výjimkou. Takže i s menším počtem pokusů je schopná hodit hodně daleko.

A díky ustálené výkonnosti na světové úrovni věří, že by mohla buď v Ostravě, nebo hlavně na mistrovství Evropy poslat oštěp k 70 metrům

„Jednou by to mohlo uletět dál. S technikou úplně spokojená nejsem, ale scénář, že přijdu a vyhraju o docela dost metrů, je úžasný. Ráda bych, aby to letělo ještě dál,“ dodává světová oštěpařská rekordmanka.

A Barbora Špotáková věří, že ten hod, který 'ulétne', by mohl přijít právě ve finále evropského šampionátu v Curychu 14. srpna. Ještě předtím, konkrétně tuto sobotu, bude v Ostravě bojovat svůj desátý republikový titul.

Vojtěch Bureš, Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme