Na mítinku v O2 aréně se bude útočit na výškařský světový rekord

Po pěti letech se v úterý v pražské O2 aréně sejdou elitní světoví atleti. Mítink Praha Indoor 2014 je hlavně generálkou na mistrovství Evropy, které bude ve stejné hale za rok, ale i tak se pořadatelům povedlo sehnat velmi zvučná jména. Velký boj se čeká hlavně ve výškařském sektoru.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V O2 areně končí přípravy na atletický mítink Praha Indoor 2014

V O2 areně končí přípravy na atletický mítink Praha Indoor 2014 | Zdroj: ČTK

„Pro mě je favoritem Ivan Uchov, který má šanci světový rekord překonat právě proto, že má vyrovnanou výkonnost. Alexej Dmitrik je rychlý skokan, ale záleží na tom, jaký bude mít zrovna den,“ očekává Tomáš Janků, který je výkonným ředitelem pro halový evropský šampionát v příštím roce.

Jeho slova potvrzují i aktuální tabulky, kde Uchovovi schází na světový rekord jen 2 centimetry. V Čeljabinsku totiž překonal laťku ve výšce 241 centimetrů. A ani jeho krajan Dmitrik není bez šance - před dvěma týdny předvedl Rus jen o centimetr horší výkon.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Tomášem Janků a Pavlem Maslákem mluvil Jakub Marek

Poslední běžeckou disciplínou bude běh na 500 metrů, kde se ukáže ve velké formě závodící Pavel Maslák.

„Sám nevím, co mám očekávat. Pětistovka se moc neběhá a je jiná fáze sezony. Třeba už na tom nejsem tak dobře. Určitě se pokusím o co nejlepší výsledek a minimálně o nejlepší evropský čas,“ dává si vysoké cíle čtvrtkař Pavel Maslák.

Ten bere start v O2 aréně i jako velmi kvalitní přípravu na halový světový šampionát, který začne už za 11 dnů v polských Sopotech.

Podobně jako český sprinter budou před domácím publikem testovat formu i koulař Ladislav Prášil, sprinterka Denisa Rosolová nebo tyčkař Jan Kudlička. A i díky nabité startovní listině můžou být pořadatelé se zájmem fanoušků spokojeni.

Spodní patro haly je vyprodané

„Snažili jsme se, abychom prodali spodní patro, abychom zjistili, jaká je viditelnost pro diváky. Potom jsme vymezili některé sektory ve čtvrtém patře. Primárně jsme chtěli vyprodat spodní patro, což se nám podle dat podařilo,“ těší bývalého výborného výškaře Tomáše Janků.

Hlavní program začne zítra v 17:10 slavnostním zahájením a poslední běžecká disciplína, 500 metrů s Pavlem Maslákem, je v plánu 10 minut před půl devátou.

Jakub Marek, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme