Návrat Zuzany Hejnové odložila bolavá pata, poprvé chce startovat v Monaku

Mistryně světa v běhu na 400 metrů překážek Zuzana Hejnová stále čeká na svůj první letošní start. Nejlepší česká sportovkyně minulého roku si v lednu zlomila nártní kost, ale rekonvalescence probíhala ideálně a doufala, že se do závodů vrátí v průběhu června. To se ale nestalo, protože se ozval ještě starší problém s patou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zuzana Hejnová zvítězila na Diamantové lize v novém českém rekordu

Zuzana Hejnová zvítězila na Diamantové lize v novém českém rekordu | Zdroj: Reuters

„Pořád mě trošku pobolívá pata, která je spojená s palcem u nohy. Měla jsem tam zánět, který jsem řešila, ale pořád to cítím. Teď už dost trénuji a myslím si, že dobře,“ popisuje svůj aktuální stav Zuzana Hejnová.

S bolavou patou už se mistryně světa z Moskvy potýká delší dobu. Tým kolem české atletky věřil, že jí lednová zlomenina s tímto problémem může paradoxně pomoci.

Přehrát

00:00 / 00:00

Uzdravující se Zuzanu Hejnovou navštívil reportér ČRo Jakub Marek

„Mysleli jsme si, že se to vyléčí díky tomu, že budu mít tři měsíce klid a nebudu na to šlapat. Nebolelo mě to, ale jakmile jsem začala nohu zatěžovat, tak se bolest vrátila. Potom se na sonu zjistilo, že tam je zánět, který se klidem nevyléčí,“ vysvětluje loni neporažená běžkyně na 400 metrů překážek.

Původně chtěla vyběhnout už 17. června na ostravské Zlaté tretře, kam nakonec přijela jen jako divák. Teď se upíná k dalšímu termínu, kdy by chtěla vstoupit do sezony:

„Nechci to zakřiknout, ale není nereálné, že bych mohla vyběhnout 18. července na Diamantové lize v Monaku. Ale ještě jsem nebyla na překážkách, minulý týden jsem poprvé zkoušela tretry. Vypadal to dobře, myslela jsem, že budu pomalejší,“ těší Zuzanu Hejnovou.

Na ME by se nechtěla jen zúčastnit

Pro evropské atlety je letos vrcholem srpnový kontinentální šampionát v Curychu, na který se Češi můžou nominovat plněním limitů do 3. srpna. Takže má mistryně světa na překážkách ještě relativně dost času.

Ale do počtu by ve Švýcarsku rozhodně být nechtěla. „Myslím si, že, když budu chtít jet na ME, tak budu muset předtím někde vyběhnout. Nejen kvůli limitu, ale kvůli sobě. Abych věděla, že má smysl tam jet. Nechce se mi jet se jenom zúčastnit,“ dodává Zuzana Hejnová.

V Evropě ale letos překážkářky běhají spíš průměrné až podprůměrné časy, a tak by pro českou atletku mohl být návrat na dráhu o něco jednodušší.

Jakub Marek, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme