Oštěpařka Barbora Špotáková drží neporazitelnost, vyhrála i v Braunschweigu

Dvojnásobná olympijská vítězka Barbora Špotáková ještě v této sezoně neprohrála. Další vítězství přidala v reprezentačním dresu na mistrovství Evropy družstev.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Špotáková ve studiu Radiožurnálu

Barbora Špotáková ve studiu Radiožurnálu | Foto: Matěj Pálka

V německém Braunschweigu vyhrála výkonem 65 metrů a 57 centimetrů. Porazila i domácí oštěpařku Stahlovou, která je v čele světových tabulek.

„Jsem ráda, že Linda neměla svůj den. Také jsem se nemohla dostat do tempa, takže kdyby prvním hodem hodila daleko, tak by to bylo trošku jiný. Ale v Německu závodím ráda. Publikum atletice rozumí a umí vás ocenit,“ vrátila se k průběhu závodu Špotáková.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jedu na doraz, zánět slepého střeva byl spíše z únavy, říká Barbora Špotáková

Stejné pocity asi neměl běžec Jan Holuša, který sice závod na 1500 metrů vyhrál, ale dobíhal za pískotu domácích fanoušků.

„Mně by se líbilo, kdyby pískali,“ usmívala se Špotáková. „Člověka to potom nabudí, je to takový správný hec.“

Česká oštěpařka se dokázala v průběhu závodu vyrovnat i s nepříjemným větrem, i když uznává, že jí trochu problémy dělal.

„Asi jako každému. Nic příjemného to nebylo, i když jsem počítala s průtrží mračen. Škoda že nebyly podmínky jako v New Yorku nebo na Zlatý tretře, kde jsem nemohla startovat,“ litovala Špotáková.

Zejména start na domácím mítinku dvojnásobnou olympijskou vítězku mrzel, ale kvůli zánětu slepého střeva se musela na poslední chvíli odhlásit.

„Teď už se cítím dobře, nic mi nebolí. Brala jsem antibiotika, tak doufám, že se to nevrátí. Bylo to spíše z vyčerpání. Mám program jako vždycky, ale teď do toho přibyla starost o rodinu a syna. Takže jedu na doraz,“ dodala Barbora Špotáková.

ME družstev v atletice, superliga v Braunschweigu (Německo):

Průběžné pořadí (po 21 z 40 disciplín):
1. Rusko 192 b., 2. Německo 188, 3. Francie 161, 4. Velká Británie 158,5, 5. Polsko 154,5, 6. Ukrajina 139, 7. ČR 127, 8. Španělsko 120, 9. Švédsko 109, 10. Itálie 108,5, 11. Nizozemsko 102,5, 12. Turecko 71.

O největší bodový příděl v českém týmu se postarali vítězní Jakub Holuša v závodě na 1500 metrů a oštěpařka Barbora Špotáková. Medailová umístění vybojovali také druhá tyčkařka Jiřina Svobodová a třetí výškař Jaroslav Bába. Českým rekordem se blýskla vytrvalecká naděje Kristiina Mäki, jež závod na 3000 metrů dokončila čtvrtá v čase 8:51,69.

Vojtěch Bureš, Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme