Petr Svoboda se ve finále na 110 m překážek neztratil, skončil šestý

Skvělý návrat na závodní dráhu zažívá na mistrovství Evropy v Curychu Petr Svoboda. Český atlet postoupil až do finále běhu na 110 metrů překážek a tam obsadil 6. místo. Z titulu mistra Evropy se radoval Rus Šubenkov.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Svoboda doufá, že se mu podaří stát i mistrem světa

Petr Svoboda doufá, že se mu podaří stát i mistrem světa | Foto: Alžběta Švarcová | Zdroj: Český rozhlas

V semifinále startoval Svoboda v osmé dráze ve druhém běhu. Po startu sice trochu zakolísal na první překážce a cestou do cíle i čtyři porazil, ale nakonec se výborným závěrem dostal na 4. místo a svým nejlepším časem v letošní sezoně 13,39 vteřiny postoupil do finále.

To je pro českého atleta velké zadostiučinění. Po vleklých zdravotních problémech, kdy mu hrozila i amputace nohy, se dokázal vrátit a po vydařeném rozběhu zvládl i semifinále.

„Ani tomu ještě nevěřím. Uvěřím, až nastoupím ve finále. Je to nádherný pocit, ale dokázal jsem to a je to tam,“ zářil v cíli Petr Svoboda. Vzápětí uznal, že se mu start příliš nevydařil.

„Naběhl jsem blbě na první překážu a ta mě zpomalila. Navíc jsem zaspal na startu, protože jsem měl trochu strach z bloků. Pak jsem to začal rvát, rvát a rvát. Hrozný běh, strašně mě tahají třísla. Nemám na takhle velký závod natrénováno, je to složité,“ vyprávěl český překážkář.

Před finále se musel dát hlavně po zdravotní stránce dohromady. „Ani nevím, kde mám teď maséra s trenérem. Jenom potřebuju, aby mě masér relaxačně proklepal nohy, abych nezatuhnul,“ popsal svůj program před večerním finálovým během.

„Už teď si žiju svůj sen. Chtěl jsem bojovat o limit a teď už budu ve finále,“ dodal po vydařeném semifinále Petr Svoboda.

Ve finále už však na nejlepší nestačil. Přesto je před jeho výkonem potřeba smeknout klobouk. Finálový závod zaběhl za 13,63 vteřiny a z mistrovství Evropy odjíždí s krásným šestým místem.

Tomáš Kohout, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme