Špičkoví čeští atleti zamíří na exhibici do Kutné Hory

Před světoznámým chrámem svaté Barbory v Kutné Hoře si dnes odpoledne budete připadat jako na sportovišti. Už po sedmé tady totiž najde zázemí exhibiční závod ve skoku o tyči s příznačným názvem Kutnohorská laťka.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Skok o tyči

Skok o tyči | Foto: Comstock Images

Za Kutnohorskou laťkou je podepsaný zdejší rodák Zdeněk Lubenský. Specializací československého a později českého atleta byl právě skok o tyči. Když Zdeněk přemýšlel, kde uspořádat jakési exhibiční setkání atletů, zvítězila právě Kutná Hora, konkrétně část města orámovaná chrámem svaté Barbory.

Prostranství před světoznámou katedrálou a Jezuitskou kolejí bude českým atletům patřit dnes od patnácti hodin. Kutnohorská laťka je sice exhibičním závodem, sportovci ji ale berou také jako dobrou tréninkovou příležitost, v tomto případě především na mistrovství Evropy v Barceloně.

Kromě Romana Šebrleho se představí také třeba bývalý rekordman Adam Ptáček nebo výbornou formou obdařený Michal Balner. V ženské kategorii se zase můžeme těšit třeba na Romanu Maláčovou.

Michal Trnka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme