Překážkář Petr Svoboda se po tříletém úsilí pomalu vrací na dráhu

V roce 2011 se český překážkář Petr Svoboda radoval z titulu mistra Evropy na 60 m. Pak však přišlo zranění achilovky a tři roky dlouhá snaha o návrat. Teď trenér Luděk Svoboda s opatrným nadšením vypráví, co už jeho svěřenec bez bolesti v achillovkách zvládne.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Překážkář Petr Svoboda dobíhá na halovém MČR do cíle finálového běhu na 60 metrů překážek.

Překážkář Petr Svoboda dobíhá na halovém MČR do cíle finálového běhu na 60 metrů překážek. | Zdroj: ČTK

„Frekvenční skipping, startíky s devadesátiprocentním úsilím, tak jako ostatní v tomto období. Sílu má dobrou, tu už dohnal.“

A jeho svěřenec ještě před začátkem tréninku potvrzuje, že je fit, že si na návrat doopravdy už opatrně počkal.

Přehrát

00:00 / 00:00

Petr Svoboda se po tříleté pauze zaviněné zraněním achilovky vrací na atletickou dráhu

„Není to urychlený, to vím. Když jsem zvládl tuhle přípravu, tři týdny na Kanárech, tak musím zvládnout i přechod z bot do treter. Na Kanárech jsem si, když se trenér nedíval, přeskočil i překážku. Ale jenom jednu a hodně volně,“ prozrazuje Petr Svoboda.

Trénink dělá Petru Svobodovi evidentně radost, dřinu si užívá. „Konečně dělám něco, co mě baví. Už nejezdím Tour de France na přišroubovaným kole,“ naráží na hodiny strávené na cyklistickém trenažéru.

V přestávce se opíral o tréninkovou překážku a dokázal, že si její výšku ještě dokonale pamatuje.

„106,7 cm, to byla zkouška? Hodně mi svrbí nohy. Kluci už jsou v tretrách a já se pořád plácám v botách. I když cítím, že už by to možná šlo, tak se ještě musím hlídat. Ale bude líp,“ věří halový mistr Evropy na trati 60 metrů překážek z roku 2011 Petr Svoboda.

Po Velikonocích se zase vydá na soustředění na Kanárské ostrovy. Věří, že tam konečně po třech letech nazuje tretry a pěkně rychle se proběhne.

„Úplně miluju říct před úsekem trenérovi, aby si dal pozor a nesežral stopky, jak to bude rychlý. Tak doufám, že po soustředění bude mít o jedny míň, že je tam rozkouše,“plánuje trenérovi svačinku Petr Svoboda.

Tomáš Kohout, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme