Překážkář Svoboda je zpět. Po zranění vybojoval třetí republikový titul

Český rekordman na trati 110 metrů překážek Petr Svoboda vybojoval po dlouhých zdravotních problémech svůj třetí republikový titul. Na šampionátu v Ostravě vyhrál v čase 13,50, a přestože to pro něj byl nejrychlejší čas za poslední čtyři sezony, myslel si ještě na rychlejší čas.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Svoboda (uprostřed) vyhrál závod 110m překážek

Petr Svoboda (uprostřed) vyhrál závod 110m překážek | Zdroj: ČTK

„Měl jsem v plánu zaběhnout čas pod 13,50, byl to takový můj tajný cíl. Asi to dost dobře nejde, jde o mé první dva závody po sobě,“ říkal v cíli finálového závodu Petr Svoboda.

Český atlet do letošního června víc než tři roky nezávodil kvůli vleklým problémům s nohou a několikrát dokonce přemýšlel o konci kariéry. Teď už chce ale znovu prohánět elitní evropské i světové překážkáře

Přehrát

00:00 / 00:00

S Petrem Svobodou na republikovém mistrvoství mluvil Jakub Marek

„Už mě nic nebolí, nemám žádný psychický, ani fyzický problém. Věřím, že najdu formu, kterou jsem dříve měl,“ pokračoval halový mistr Evropy na 60 metrů překážek z roku 2011, kterému se po závodech v Ostravě viditelně ulevilo.

Skvělou formu už naznačil v rozběhu, který vyhrál zadrženě za 13 celých 64 setin sekundy.

„Strašně moc jsem se k tomu upínal. Po Táboře jsem v Novém Městě nedoběhl, což mě moc neuklidnilo. Během toho jsem řešil i nějaké problémy, fyzicky jsem se samozřejmě cítil dobře, ale strach jsem měl. Pomyslný vykřičník svítil až do sobotního rána,“ oddechl si Svoboda.

Atletka Hejnová nepojede kvůli zranění na ME. Nemá to smysl, tvrdí

Číst článek

Poslední tréninky lídra letošních českých tabulek naznačují, že by mohl běhat časy blízké jeho českému rekordu 13,27.

„Běhal jsem skvělý časy, trenér říkal, že jsou rovnocenné s těmi, na které jsem dosahoval dříve. Uvnitř sebe věřím na velké časy, ale vždy se mohou okolnosti sejít tak, že to prostě nevyjde. Věřit si ale budu,“ vyhlíží Svoboda mistrovství Evropy v Curychu, kde by se za necelé dva týdny chtěl dostat mezi finálovou osmičku.

Jakub Marek, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme