Seriál atletické Diamantové ligy uzavře první ročník

Atleti dnes budou naposledy v této sezóně bojovat o diamanty. Tedy nakonec finanční odměnu, která patří vítězi každé disciplíny v Diamantové lize. Tento seriál nejprestižnějších atletických mítinků uzavře sezónu závody v Bruselu. Sportovci budou jistě slavit, ale co pořadatelé?

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Běžci

Běžci | Foto: Atletický oddíl Hvězda SKP Pardubic

Sportovci budou slavit a radovat se nejspíš budou i pořadatelé. První rok existence seriálu totiž nedopadl vůbec špatně. Myslí si to i předseda Českého atletického svazu Libor Varhaník. „To byl po dlouhé době krok ve světové atletice, který upoutal pozornost, a prodej televizních práv naznačil, že nějakou budoucnost určitě má,“ říká Libor Vahraník, který je také manažerem jedné z vítězek - oštěpařky Barbory Špotákové.

Přehrát

00:00 / 00:00

Reportáž připravil redaktor Českého rozhlasu Tomáš Kohout.

Na téže, i druhé straně, je v tomto případě Alfonz Juck. Stará se jak o skupinu špičkových atletů, které se snaží dostat na závody, tak je i manažerem Zlaté tretry. A když vznikala Diamantová liga, ostravský mítink do něj neúspěšně hlásil.

Tretra se rozhodně neztratila v nižší sérii, ale v čem by na diamantovou konkurenci stačila? „Určitě bychom byli schopní na úrovni odpovídající Diamantové lize připravit i spolupráci s Českou televizí, režii závodů, obsazení startovací listiny, stejně jako divácké zázemí,“ tvrdí Alfonz Juck.

Lepší atleti by do Ostravy přijeli sami, protože by je pořadatelé vlastně zaplatili paušálem. Odměny by podle pravidel museli zvednout tak jako tak. A kvalitou televizního přenosu by mnohé konkurenty trumfli už teď. Hlavně mítinky v Asii a ve Spojených státech s ní měli potíž.

„Vývoj světové atletiky se nemůže soustředit jenom na jeden kontinent, takže tohle se určitě ovlivnit nedá. Na druhou stranu, když už to tak je, tak bych rád, aby úroveň byla zachována i tam,“ říká nejen k vysílání Libor Varhaník.

Mítinky mají mít jistotu Diamantové ligy na tři roky, ale mohl by některý vypadnout a jeho místo obsadit Zlatá tretra. „My jsme na to připravení, ale těžko se dá odhadnout, zda to už bude na rok 2011,“ říká Alfonz Juck. Brzké šperkařské partnerství Zlaté tretry s Diamantovou ligou tak nevylučuje.

Tomáš Kohout Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme