Šestnáct českých atletů má jistý start na HME v Paříži

Žádný další atlet nepřibyl druhý den halového mistrovství České republiky do české výpravy na halové mistrovství Evropy, které hostí od 4. do 6. března Paříž. V národním týmu je tak šestnáct reprezentantů, zraněný tyčkař Michal Balner na šampionát na 99 procent neodletí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roman Šebrle

Roman Šebrle | Foto: Jan Rosenauer

Nejblíže ke splnění limitu byl tyčkař Jan Kudlička, ale za limitem 560 centimetrů zaostal o pět centimetrů. O výkony zajišťující start v Paříži marně usilovali také dálkařka Jana Korešová, koulař Jan Marcell nebo tyčkař Adam Ptáček.

Limity se mohou plnit do čtvrtka 24. února. Poslední šanci budou mít atleti na mítinku ve Stockholmu a podle slov šéftrenéra české reprezentace Tomáše Dvořáka mají šanci výškařky Iva Straková a Oldřiška Marešová, které se ve Stromovce neúspěšně pokoušely o 192 centimetrů.

O vylepšení letošního maxima se pokoušel výškař Jaroslav Bába, ale laťku ve výšce 231 centimetrů nepřekonal. K titulu halového mistra republiky, už pátému, mu stačilo 224 centimetrů. Tři disciplíny absolvoval vícebojař Roman Šebrle. Jako člen štafety na 4x400 metrů pomohl k titulu pražské Dukle, ve vrhu koulí skončil devátý za 14,99 metru a ve skoku o tyči skončil osmý za 465 centimetrů.

Závod žen na 200 metrů vyhrála Zuzana Hejnová, která ale v Paříži poběží na dvojnásobné trati. Další účastnice evropského šampionátu Lenka Masná dala před osmistovkou přednost závodu na 1500 metrů a stejně jako loni vyhrála. Šestinásobná mistryně republiky Marcela Lustigová mohla nominaci rozšířit, ale běh na 1500 metrů po pádu nedokončila.

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme