Tak brzo ani netrénuju, večer to bude lepší, vyhlíží finále koulař Marcell

Pouze jediný ze tří českých koulařů v kvalifikaci postoupil do podvečerního finále. Jan Marcell jako jediný z Čechů přehodil dvacetimetrovou hranici a celkově skončil na osmém místě. Kvalifikační limit sice výkonem 20 metrů a 9 centimetrů o jediný centimetr nepřekonal, přesto mezi nejlepšími dvanácti nebude chybět.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jan Marcell postoupil do finále ME (ilustrační foto)

Jan Marcell postoupil do finále ME (ilustrační foto) | Zdroj: Reuters

„Nebál jsem se, ale bylo to docela vysoko, to jsem nečekal. Láďa Prášil hodil 19,83 a nestačilo to,“ ukazuje kvalitu kvalifikace jediný úspěšný Čech Jan Marcell.

Ladislav Prášil skončil na prvním nepostupovém 13. místě, Tomáš Staňek ještě o jednu pozici hůře.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jana Marcella zastihl po kvalifikaci reportér ČRo Tomáš Kohout

Se svým výkonem ale nebyl koulař z Brna spokojen. „Bylo to úplně marné. Nevím, jestli to bylo tím ranním vstáváním, protože v tuhle dobu nejsem zvyklý ani trénovat. Večer to může být jedině lepší,“ těší se na finále atlet.

„První pokus byla úplná tragédie, na druhý jsem se zklidnil a hodil jsem ho na 50 procent úsilí. Při třetím jsem chtěl zase zabrat, ale dopadlo jako ten první,“ zhodnotil svůj výkon.

České favoritky Svobodová i Špotáková zvládly na ME kvalifikaci

Číst článek

Na odpolední finále se těší. „Je to doba, kdy normálně trénuji. Závodí se úplně jinak, než když vstáváte o půl šesté ráno,“ srovnává devětadvacetiletý reprezentant ve vrhačských disciplínách.

„Jenom z hotelu jedeme na stadion hodinu, takže 2 hodinu strávím jen na cestě. Přidám k tomu nějaké jídlo a natáhnu se. Možná si pustím nějaký film a přečkám to. Ani se nebudu pokoušet usnout,“ přibližuje svůj program o přestávce Jan Marcell.

Tomáš Kohout, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme