Tyčkařka Ptáčníková skočila český výkon roku. Hejnová vyřeší dilema

První den halového mistrovství republiky v atletice přinesl některým českým medailovým nadějím pro evropský šampionát v Praze velké povzbuzení. Tyčkařka Jiřina Ptáčníková skočila letošní české maximum, Zuzana Hejnová naopak stále řeší otázku, na jaké trati nastoupí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiřina Ptáčníková zvítězila na HMČR ve skoku o tyči výkonem 450 cm

Jiřina Ptáčníková zvítězila na HMČR ve skoku o tyči výkonem 450 cm | Zdroj: ČTK

„Vloni jsem měla parádní halovou sezonu, pak přišla Pražská tyčka, kde jsem nebyla schopná skočit 4,30. 14 nato jsem skočila 4,70,“ hledá Jiřina Ptáčníková možnou paralelu s loňskou sezonou, ve které vybojovala stříbro na halovém světovém šampionátu v polských Sopotech.

Další českou nadějí, která se umí na velké akce skvěle připravit je Zuzana Hejnová. Mistryni světa v běhu na 400 metrů překážek dnes ve Stromovce čeká hladká čtvrtka a po ní se rozhodne, jestli poběží tuto nebo dvojnásobnou trať i za necelé dva týdny na vrcholu sezony v pražské O2 Areně.

Přehrát

00:00 / 00:00

Atletické HMČR v pražské Stromovce sleduje reportér ČRo Jakub Marek

„Už bychom se měli rozhodnout. Do mistrovství je 14 dní a potřebuju udělat nějaký trénink, abychom věděli, jak zapracovat na té, nebo té disciplíně,“ vysvětluje Zuzana Hejnová, která by chtěl zaběhnout čas pod 53 sekund.

V závislosti čase i na vlastních pocitech si jedna z nejlepších českých atletek vybere disciplínu pro Evropský šampionát. „Rozhodne obojí. Když poběžím rychle, tak i pocit bude dobrý. Jedno jde s druhým,“ směřuje Zuzana Hejnová pozornost k finále běhu na 400 metrů.

Závod Zuzany Hejnové je na programu ve Stromovce v 15 hodin. Velmi zajímavé souboje přinesou i mužské disciplíny. Už ve 13 hodin začne vrh koulí a dramatická zápletka se očekává i na čtvrtce a v tyči.

Jakub Marek, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme