V Praze zářili výškaři. Ivan Uchov vyrovnal evropský rekord

Atletický mítink Praha Indoor 2014 ozdobili skokani do výšky. Rus Ivan Uchov vyrovnal halový i absolutní evropský rekord 242 cm, Chorvatka Blanka Vlašičová překonala dva metry. O historický zápis se v běhu na 500 metrů se postaral Pavel Maslák.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ruský skokan do výšky Ivan Uchov vyrovnal v Praze evrospké maximum

Ruský skokan do výšky Ivan Uchov vyrovnal v Praze evrospké maximum | Zdroj: ČTK

Ruský skokan se po vyrovnání evropského rekordu pokoušel i o halové světové maximum, ale laťka mu třikrát odolala. Stejně jako Uchov skočil 242 cm v roce 1988 v hale Němec Carlo Thränhardt. Pod otevřeným nebem stejnou výšku překonal z Evropanů naposledy v roce 1987 Švéd Patrik Sjöberg.

Kariéru Blanky Vlašičové tři roky brzdilo zranění nohy. Po překonání dvoumetrové hranice se rozplakala. „Nemám problém vyjádřit emoce a tohle byl pro mě velmi emotivní zážitek," netajila se po závodě Vlašičová. "Dlouho jsem na to čekala a ani tomu nemůžu uvěřit, že se to stalo," těšilo výškařku.

Mítink v O2 areně má unikátní dráhu, která atletům vyhovuje

Číst článek

„Pořád nejsem v ideální pohodě. Nemám naskákáno tolik pokusů v tréninku a ani technika zatím není ideální,“ vidí chyby Vlašičová. Ta letos zatím předvedla nejlépe 190 cm v Göteborgu.

Když v Praze překonala 197 centimetrů, předvedla svůj oblíbený taneček na doskočišti. "To jsem si totiž vůbec nepředstavovala, že bych ty dva metry mohla dnes skočit," uvedla Chorvatka.

Ani jsem nedoufal v tak rychlý čas, říká nachlazený evropský rekordman Maslák

Číst článek

Maslák nastoupil už podruhé v letošní sezoně na netradiční trati 500 metrů a prokázal, že má výbornou formu. Časomíra mu změřila čas 1:00,36 minuty, kterým o půl sekundy vylepšil nejlepší historický evropský čas a své vlastní maximum o 79 setin.

Za nejlepším časem všech dob zaostal český běžec 19 setin sekundy.

Prášila znovu trápí zranění, Holušu viróza

Koulaři Ladislavu Prášilovi se obnovilo zranění z minulého roku a pátý muž z loňského MS v Moskvě už kvůli tomu vynechal halové MČR v Praze před dvěma týdny. "Měl jsem něco podobného loni a bolí to," prohlásil Prášil, který předvedl 19,15 metru a poslední dva pokusy vynechal.

Český běžec Jakub Holuša obsadil v závodu na 3000 metrů páté místo v osobním rekordu 7:53,21 minuty. "Jsem rád, že jsem doběhl do cíle, strašně jsem se trápil, trojka je na mě moc dlouhá," uvedl muž, který na nadcházejícím HMS v Sopotech poběží poloviční trať.

ČTK, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme