V závěru soupeři nemají šanci, jsem rychlejší, řekl Jakub Holuša

Českým atletům se první den evropského šampionátu v německém Braunschweigu vydařil. K průběžnému 7. místu nejvíce přispěli oštěpařka Barbora Špotáková a běžec Jakub Holuša, kteří své disciplíny vyhráli.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jakub Holuša suverénně vyhrál semifinále běhu na 800 metrů na HMS v Istanbulu

Jakub Holuša suverénně vyhrál semifinále běhu na 800 metrů na HMS v Istanbulu | Foto: www.topathletics.org

Holuša ve finiši závodu na 1500 metrů bojoval s domácí závodníkem Tesfajem a v tvrdém souboji musel soupeře odstrčit rukama.

„Vlezl mi do dráhy a musel jsem si pomoci rukama, protože jinak bych zůstal zavřený za ním. Jestli kvůli tomu na mě německé publikum pískali, tak to se mi nelíbí,“ vrátil se k vyhrocenému závěru závodu Jakub Holuša.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jakub Holuša vyhrál na mistrovství Evropy družstev v atletice závod na 1500 metrů

Jinak byl závod bez problémů, ale docela ostře rozběhnutý, což českému reprezentantovi vyhovuje.

„Čekal jsem to a v takovém tempu se cítím zcela pohodlně. Musel jsem se trošku přemlouvat v hlavě, protože jsem byl hodně unavený. Když se pak udržím, tak v závěru nemají šanci,“ zhodnotil průběh závodu český běžec.

Zítra čeká Jakuba Holušu závod na 3000 metrů a to bude z hlediska únavy ještě daleko náročnější.

„Včera jsem strávil celý den v posteli a odpočíval jsem. Vylezl jsem jenom na snídani, oběd a večeři. Udělal jsem si takový free den. Na tři kilometry očekávám pomalý závod s finišem. Jestli se poběží pod osm minut, tak budu hodně překvapený,“ myslí si před zítřejším startem Holuša.

Vojtěch Bureš, Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme