Zlatá tretra se znovu povedla, jen škoda nepadlých rekordů

Atletická Zlatá tretra letos dopadla dobře. Diváci se bavili, a to je hlavní. A dokonce dali zaujetí najevo tak výrazně, až si toho všimly i největší hvězdy mítinku a chválili je. A přes veškeré potíže a odhlášky avizovaných hvězd, byly i zaznamenané výkony byly kvalitní. Pořadatelům se tak určitě ulevilo.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zleva Jepkemoi Hyvinová z Keni a Salima Alamiová z Maroka v závodě na 3000 m překážek.

Zleva Jepkemoi Hyvinová z Keni a Salima Alamiová z Maroka v závodě na 3000 m překážek. | Zdroj: ČTK

„Jsme velmi spokojení, protože se nám podařilo nabídnout kompaktní produkt, který zaujal patnáct tisíc lidí,“ říká manažer mítinku Alfonz Juck. A přidává plusy.

„Domácí diváci si opravdu užívali oštěp s Víťou Veselým, také nejrychlejší stovku roku s Justinem Gatlinem, ale také další množství minipříběhů, osobních, národních a kontinentálních rekordů,“ pokračuje manažer ve výčtu pozitiv s tím, že Zlatá tretra nezůstala nic dlužná svému jménu. Ale naprostá spokojenost to není.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hodnocení 53. Zlaté tretry s Alsonsem Juckem

Nevyšly avizované ataky na světové rekordy. Kiplagatová nedoběhla 20 kilometrů kvůli žaludečním potížím, Aman na kilometru neměl formu a na dvojnásobné trati chybělo Dibabaové něco přes dvě sekundy.

„V případě Dibabaové mě to mrzelo nejvíc, tam to bylo nejblíže. Jsou to okamžiky, které se nedají opakovat každý rok. Skok do výšky a o tyči budeme pořádat pořád, ale běh na 20 kilometrů žen až tak zase za deset let, nebo možná později,“ naskočil si na další otázku Alfonz Juck.

Možné rekordy ve výšce a tyčce by se leskly stejně mnohem víc. Na druhou stranu to je hranice snu. Zvlášť, když Bondarenko s Lavilleniem letos zaostali za svými plány.

„Je to těžké hlavně pro samotné atlety, protože jsme viděli, že Bondarenko zdolal výšku 233 cm s obrovskou rezervou a že ke 240 se dostával po dvou třech skocích. U Lavillenieho bychom nebýt větru viděli minimálně rekord mítinku a potom bychom čekali na pokusy na šesti metrech a to bylo to, na co jsme tajně mysleli.“

Bolt má vůči Tretře dluh

Alfonz Juck vzápětí prozrazuje ideu mítinku pro příští ročník. „Tou by mohly být souboje českých hvězd s největšími světovými soupeři. Ať už by to bylo v hodu oštěpe, čtyřstovka mužů nebo čtyřstovka přes překážky žen, takže tam, kde jsou v současnosti největší hvězdy české atletiky.

Takže by se měli vytáhnout Vítězslav Veselý, Barbora Špotáková, Pavel Maslák a Zuzana Hejnová. A co takhle Usain Bolt?

„Stovka mužů v programu chybět nebude a myslím si, že si musíme počkat na to, jak dopadne aktuální sezona, kdo bude králem. Ten aktuálně největší, nejlepší a nejrychlejší má vůči nám dluh, takže uvidíme, jak to s ním bude. Ale už si dáme pozor na to, abychom jeho účast vyřešili v době, kdy bude situace okolo něj jasnější,“ vyjádřil se směrem k jamajskému sprinterovi Usainu Boltovi Alfons Juck.

Tomáš Kohout, Štěpán Pokorný Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme