Zuzana Hejnová se vrací, nastoupí v závodu Diamantové ligy v Monaku

Nejlepší česká sportovkyně minulého roku Zuzana Hejnová dnes nastoupí do závodu Diamantové ligy v Monaku. Mistryně světa v běhu na 400 metrů překážek se na atletické ovály vrátí po jedenácti měsíční pauze.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zuzana Hejnová ve studiu Radia Wave

Zuzana Hejnová ve studiu Radia Wave | Foto: Martina Pavloušková

„Je pravda, že se těším na závodní atmosféru i na závody samotné,“ vyhlíží netrpělivě návrat Zuzana Hejnová.

„Jsem v jiné pozici než Bára, která se vracela po mateřské. Vracím se po zranění a mám trochu obavy. Je to po dlouhé době a před prvním startem mám vždycky trému. Navíc vím, že nejsem úplně stoprocentně v pořádku,“ naráží Zuzana Hejnová před svým prvním startem v sezoně na problémy s patou.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hlavně chci doběhnout do cíle zdravá a spokojená s tím, co jsem předvedla, říká před návratem Zuzana Hejnová

Ty ji trápí už delší dobu. Není to ale prý nic hrozného s čím by se nedalo závodit, a tak věří, že se v elitní světové konkurenci neztratí.

I když na prodloužení své série neporazitelnosti z loňské sezony, ve které 13krát vyhrála, nemyslí.

„Ani sama to nedokážu odhadnout, ale cokoliv pod 55 vteřin bude dobrý a budu s tím spokojená.“

V tom případě by česká atletka zaběhla čas přibližně o dvě sekundy pomalejší než při svém loňském národním rekordu ve finále světového šampionátu v Moskvě.

Letos ale zatím nejlepší světové překážkářky neběhají nijak oslnivé časy, a tak by mohla mít Zuzana Hejnová návrat na dráhu o něco jednodušší.

V Monaku nastoupí i Špotáková a Svobodová

„Uvidíme, třeba se holky rozběhaly, ale zatím podle jejich časů by to nemuselo dopadnout špatně. Hlavně chci doběhnout do cíle zdravá a spokojená s tím, co jsem předvedla,“ doufá atletka, která do závodu Diamantové ligy v Monaku vstoupí v 8 hodin večer.

Kromě ní se u pobřeží Středozemního moře představí i Barbora Špotáková. Oštěpařská rekordmanka po mateřské pauze ještě neprohrála a podle svých slov jen čeká na hod, který ulétne k sedmdesáti metrům.

A konečně třetí českou ženou na tradičním mítinku bude tyčkařka Jiřina Svobodová. Vrcholem posledního mítinku prestižní série před srpnovým evropským šampionátem pak bude výška mužů - v ní se představí pět skokanů, kteří už letos překonali 240 centimetrů.

Vojtěch Bureš, Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme