Íránský prezident vyzval Obamu k televizní debatě

Íránský prezident Mahmúd Ahmadínežád vyzval k televizní debatě prezidenta Spojených států Baracka Obamu. Jak řekl, příležitost k tomu bude na podzim, po zasedání Valného shromáždění OSN v New Yorku. Ahmadínežád nabízel podobné setkání obou státníků před kamerami i loni. Bílý dům ale debatu odmítl.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mahmúd Ahmadínežád

Mahmúd Ahmadínežád | Foto: UN Photo, Marco Castro

Ahmadínežád prohlásil, že kdyby seděl proti Obamovi, mohli by oba navrhovat svá řešení pro současné světové problémy. Diváci by prý potom měli příležitost posoudit, kdo z prezidentů nabízí lepší politiku. Ahmadínežád navrhoval televizní duel už předchozímu šéfovi Bílého domu Bushovi. Ten se ale podle íránského prezidenta souboji vyhnul, protože prý měl strach.

Ahmadínežád vystoupil v Teheránu na konferenci íránské diaspory. Využil toho i ke kritice západní politiky vůči íránskému jadernému programu. Jak řekl, Rada bezpečnosti OSN zatím schválila sankce čtyřmi rezolucemi. Podle Ahmadínežáda jich prý ale může odsouhlasit třeba čtyři tisíce.

Břetislav Tureček, ak Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme