Izraelská armáda chystá pozemní útok na Gazu. Čeká na politický rozkaz

Izraelská armáda se připravuje na pozemní invazi do palestinské Gazy, prohlásil v podvečer armádní mluvčí generál Mordechaj. Zdůraznil ale, že rozhodnutí vstoupit do Gazy ještě od politiků židovského státu nepřišlo. Už během dne ale izraelská média informovala o pohybu tanků k hranicím Gazy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Žena si fotografuje izraelské vojáky blízko hranice s Gazou

Žena si fotografuje izraelské vojáky blízko hranice s Gazou | Zdroj: ČTK

Větší pozornost zatím bezpečnostní aparát navenek věnuje raketám, které zahánějí do bunkrů obyvatele jihoizraelských měst.

Přípravy na možnou válku zesilují den po vypuknutí nového kola násilí mezi židovským státem a Palestinci. Roznětkou byl atentát, při kterém Izraelci raketou zabili vojenského vůdce Hamásu Ahmada Dža'abarího.

Od středečního večera už na Izrael dopadlo asi 250 palestinských raket a granátů. Jedna střela zabila tři izraelské civilisty ve městě Kirjat Malachi.

Izraelská armáda a Palestinci na sebe útočí stovkami raket. Civilisté umírají

Číst článek

Palestinci mezitím hlásí 15 obětí izraelských náletů na Gazu. Celkem Izraelci vypálili na vojenské objekty v palestinské enklávě více než 200 střel.

O situaci v Gaze jedná na mimořádné schůzi Rada bezpečnosti OSN

Číst článek

Břetislav Tureček, Lucie Maňourová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme