Izraelský exprezident Kacav nastupuje do vězení kvůli sexuálnímu násilí

Bývalý izraelský prezident Moše Kacav má dnes dopoledne nastoupit do vězení. Soudy mu opakovaně vyměřily sedmiletý trest za dva případy znásilnění a další sexuální delikty vůči podřízeným. Někdejší prominent stále trvá na tom, že je nevinný. Jeho právníci dokonce prosadili opakované odvolací řízení. To ale nemá vliv na dnešní nástup trestu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bývalý izraelský prezident Moše Kacav

Bývalý izraelský prezident Moše Kacav | Zdroj: ČTK

Kacava čekají ve věznici Ma'asiahu, konkrétně v jejím křídle, kde zbožní vězni mohou studovat judaismus. V cele s ním bude bývalý ministr zdravotnictví Šlomo Benizri, který si odpykává čtyři roky za korupci.

Kolem Kacava bude celá řada výjimečných opatření kvůli možnosti jeho sebevraždy, bývalý prezident ale tvrdí, že takové úmysly nemá.

Kacav považuje vězení za křivdu a potupu. Neuspěl ani se žádostí, aby tam dnes mohl diskrétně přijít bočním vchodem a uniknout tak zvědavcům a novinářům.

V parlamentu se navíc projednává zákon, který ho má zbavit posledních privilegií určených bývalé hlavě státu. Kacavovi bylo už dříve odňato o auto se šoférem, sekretářka a speciální penze. Teď má šestašedesátiletý muž přijít i o vyhlídku na státní pohřeb.

Břetislav Tureček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme