Při požáru na severu Izraele zahynulo nejméně 40 lidí

Na severu Izraele zuří největší požár v historii země. Hasičům a civilní obraně se ho zatím stále nedaří dostat pod kontrolu. Zahynulo už nejméně 40 lidí. Oheň se z lesních porostů přesunul i do obydlených oblastí. Jedna vesnice je prakticky celá vypálená. Mezi evakuovanými objekty je i Haifská univerzita. Čeští studenti jsou podle českého velvyslanectví mimo ohrožení.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sever Izraele zasáhl největší požár v historii země

Sever Izraele zasáhl největší požár v historii země | Zdroj: ČTK

Jak Českému rozhlasu sdělila česká ambasáda, na univerzitě studují nejméně tři Češi. Dva byli mimo areál, jednu studentku záchranáři evakuovali a stráví noc v izraelské rodině.

Kromě univerzity už úřady evakuovaly také čtyři vesnice, nemocnici a dvě věznice. Čtyřicet lidí uhořelo v autobuse, který havaroval uprostřed plamenů. Jeli v něm kadeti vězeňské služby, kteří měli jednu z věznic evakuovat.

Pro Izrael jde o největší pohromu tohoto druhu v historii. Řecko, Kypr a Španělsko už vyslyšely apel židovského státu a vyslaly na pomoc svá hasicí letadla.

Břetislav Tureček, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme