Turecko je další zemí, která vypověděla syrské diplomaty

Všichni syrští diplomaté musejí do 72 hodin opustit Turecko. Ankara to nařídila v reakci na víkendový masakr v syrském městě Húlá, a přidala se tak k desítce západních zemí. Krizí v Sýrii se má v pátek znovu zabývat také Rada OSN pro lidská práva. Mezitím se spekuluje také o dalším možném postupu Rady bezpečnosti.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Syrská vlajka nad velvyslanectvím v Tokiu

Syrská vlajka nad velvyslanectvím v Tokiu | Zdroj: Reuters

Francie dala najevo, že není proti vojenské akci, pokud ji Rada bezpečnosti schválí. Rusko ale znovu zopakovalo, že ozbrojený postup zablokuje.

Podle Moskvy je dostatečným varováním Asadovu režimu pondělní nezávazné odsouzení masakru v Húle.

Rusové také vyjádřili názor, že vyhošťování syrských diplomatů situaci jenom ztěžuje, protože se tak prý Západ zbavuje možnosti působit na syrské vedení.

Experti varují, že při patové situaci v Radě bezpečnosti nerozhoupe světovou veřejnost k rázné akci ani pobouření nad povražděnými syrskými dětmi.

Břetislav Tureček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme