V Suezu zastřelila egyptská policie dva demonstranty

V egyptském městě Suez zastřelili policisté nad ránem nejméně dva demonstranty. K rozehnání davu použili ostré náboje poté, co se lidé údajně pokoušeli vtrhnout do místní policejní stanice. Jde o první oběti protestů po středečním masakru na fotbalovém stadionu v Port Saídu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nepokoje v Káhiře poblíž egyptského ministerstva vnitra

Nepokoje v Káhiře poblíž egyptského ministerstva vnitra | Zdroj: Reuters

Incident fotbalových fanoušků, při kterém zemřelo 79 lidí, se stal záminkou k nové vlně protestů proti egyptskému vojenskému režimu.

Aktivisté i mnozí politici upozorňují, že odpovědnost za násilí mají armáda a policie, které nezajistily při fotbalovém utkání bezpečnost. Vláda naopak slibuje objektivní vyšetření případu a potrestání pachatele.

Včera večer se v Káhiře konal protest proti vojenské vládě. Srážky demonstrantů s policií u ministerstva vnitra si vyžádaly téměř 400 zraněných. Podle egyptského ministerstva zdravotnictví se jedná především o případy nadýchání slzného plynu.

Český rozhlas, Lucie Maňourová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme