Od večera v Krkonoších sněží, řidiči by měli být opatrní

Předpovědi se potvrdily a na řadě míst v Česku začalo sněžit. Na horách napadlo několik centimetrů sněhu. Nejvíce v Krkonoších. Sněžení by mělo pokračovat i přes den a mělo by se to týkat i nižších poloh. Na silnicích by se měly tvořit sněhové jazyky a večer by se mělo objevovat i náledí. Silničáři varují řidiče, aby byli obezřetní. Do hor by motoristé bez zimní výbavy neměli vůbec jezdit.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Odklízení chodníku v Mladé Boleslavi

Odklízení chodníku v Mladé Boleslavi | Foto: Tomáš Ježek

Silničáři z trutnovské správy a údržby silnic v Krkonoších už ve 4 hodiny ráno poslali do terénu dva sypače. Další byly v pohotovosti.

„Nenapadalo tolik sněhu, jak bylo předpokládáno, v současnosti je asi nejvíc sněhu na Horní Malé Úpě, to jsou Pomezní boudy, kde je kolem dvou až tří centimetrů,“ popsal Milan Baxa z trutnovské správy a údržby silnic.

Přehrát

00:00 / 00:00

Situaci na Pomezních boudách sleduje reportér Martin Pařízek.

Řidiči by podle něj měli být velmi opatrní. První kilometry na sněhu prý bývají zrádné.

„V každém případě to nepodcenit. Ten první sníh hodně klouže, je to takové rozbředlé, doufám, že většina už bude mít zimní pneumatiky,“ uvedl Baxa.

Silnice v nižších polohách jako například na Královéhradecku a Náchodsku jsou bez problémů sjízdné. V oblasti prší. To se ale má změnit během dne, kdy i tady má sněžit.

Martin Pařízek, Vojtěch Kouřímský Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme